Janny vindt de vulling van deze millefeuille heel lekker. Die bestaat namelijk uit een bijzondere paddenstoel, die de geur en structuur van kip heeft. Een goed alternatief voor kip en zeker het proberen waard.
Bakbenodigdheden
- Deegroller
- Bakplaat
- Bakpapier
- Steelpan
- Koekenpan
- Garde
- Blender
- Keukenmachine
Voorbereiding van de millefeuille
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bladerdeeg
- Doe de bloem en het zout in een kom.
- Meng de boter in blokjes door de bloem.
- Voeg het water toe aan het deeg.
- Vorm het deeg tot een rechthoekige plak en rol het uit tot ongeveer 60 bij 20 centimeter.
- Vouw het deeg in drieën, draai het een kwartslag en rol het opnieuw uit.
- Laat het deeg rusten in de koelkast en herhaal bovenstaande stappen 3 keer.
- Rol het bladerdeeg uit tot een grote plak, leg het op een bakmat en leg hier bovenop een bakplaat.
- Bak het bladerdeeg in 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
- Bestrooi het gebakken bladerdeeg met een beetje poedersuiker en bak nog eens 5 minuten, tot de suiker een mooi kleurtje krijgt.
- Laat het bladerdeeg afkoelen en snijdt het vervolgens in 12 stukken.
- Zet de bladerdeegreepjes apart voor de opbouw van de millefeuille.
Knolselderij chips
- Schil de knolselderij en bewaar de schillen.
- Zet een pan met olie op het vuur.
- Bak de schil van de knolselderij een paar minuten in de warme olie.
- Laat de chips afkoelen en bestrooi ze met fleur de sel.
Knolselderijpuree
- Snijd de knolselderij in kleine blokjes en kook de blokjes 15 minuten in gezouten water. Bewaar een beetje kookvocht.
- Pureer de knolselderij, room en boter vervolgens tot een gladde crème. Voeg indien nodig nog een beetje kookvocht toe.
- Breng de knolselderijpuree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Zet de puree apart voor de opbouw van de millefeuille.
Paddenstoelenragout
- Verdeel de boter over 2 pannen en laat het smelten.
- Snijd de sjalot, uien en paddenstoelen fijn.
- Bak in de ene pan de sjalotjes en uien op middelhoog vuur, tot ze goudbruin en glazig zijn.
- Bak in de andere pan de paddenstoelen en voeg hier de laurier en tijm aan toe.
- Blus de paddenstoelen af met cognac, Madeira wijn, balsamico, mosterd en honing. Laat dit kort doorkoken.
- Doe de eidooiers en room in een bakje en roer dit goed door.
- Maak een roux van bloem en boter.
- Voeg het roommengsel toe aan de roux.
- Breng de ragout op smaak met peper, zout en cepes poeder.
- Voeg de uien en paddenstoelen toe aan de ragout en roer dit goed door.
Opbouw van de millefeuilles
- Verdeel een laagje ragout en rucola over de eerste plak bladerdeeg. Herhaal dit ook voor de tweede laag.
- Leg de derde plak bladerdeeg er boven op en verdeel hier een laagje knolselderijpuree overheen.
- Decoreer de millefeuilles met hazelnoten en knolselderij chips.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.