Deze millefeuille is goed op smaak, volgens Janny. Ze zijn pittig, niet te zout en de combinatie van kip en dragon is altijd perfect.
Wil je ervoor zorgen dat het bladerdeeg een beetje opbolt, maar niet al te veel? Dan heeft Robèrt een tip: “Prik in ieder geval een paar gaatjes, dan houd je het deeg meer onder controle.”
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Mengkom
- Bakplaat
- Bakpapier
- Steelpan
- Koekenpan
- Vershoudfolie
Voorbereiding van de millefeuille
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
Bladerdeeg
- Mix de boter met de bloem en het zout goed door.
- Voeg het water toe aan het deeg en kneed dit kort door.
- Rol het deeg uit en vouw het in drieën, net zoals een brief.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 20 minuten in de koelkast rusten.
- Herhaal het rollen, vouwen en rusten nog 2 keer.
- Rol het bladerdeeg uit tot een plak van 2 millimeter dik.
- Bestrijk het bladerdeeg met een geklutst ei en bestrooi het vervolgens met de sesamzaadjes.
- Snijd uit het bladerdeeg 12 rechthoekige vormen, leg de op een bakplaat en zet dit nog even in de koelkast.
- Bak de plakken bladerdeeg 12 minuten.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden en bak nog eens 12 minuten.
- Zet de oven uit en laat het bladerdeeg nog 5 minuten drogen in een warme oven.
- Haal het bladerdeeg uit de oven en laat het afkoelen tot de opbouw van de millefeuille.
Vulling voor de millefeuille
- Kook de kip en de soepgroenten 15 minuten in een ruime pan.
- Haal de kip uit de pan en pluk deze met 2 vorken uit elkaar.
- Zeef de bouillon en zet het in de koelkast.
- Blancheer de asperges kort.
- Snijd de sjalot en paddenstoelen fijn.
- Verwarm in een andere pan een scheutje olie en bak de sjalot en paddenstoelen.
- Verwarm de bloem, boter en 500 milliliter bouillon in een steelpan om een roux te maken.
- Giet de rest van de koude bouillon bij de roux.
- Doe de room en een eidooier in een kom en klop dit los, zodat er een liaison ontstaat.
- Voeg de liaison toe aan de roux, zodat er een ragout ontstaat.
- Meng de kip, paddenstoelen en gesneden dragon door de ragout heen.
- Breng de ragout op smaak met peper en zout.
Opbouw van de millefeuille
- Besmeer de onderste laag bladerdeeg met een laagje ragout en verdeel daar 3 asperges overheen. Herhaal dit voor de tweede laag en dek die af met een plakje bladerdeeg.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.