Je kunt de millefeuille op heel veel verschillende manieren decoreren, maar je kunt ook gebruik maken van de natuur. De chioggia bieten, bovenop deze hartige lekkernij, geven de millefeuille een feestelijk uitstraling!
Bakbenodigdheden
- Keukenmachine
- Staafmixer
- Mengkom
- Spatel
- Staande mixer met toebehoren
- Keukenweegschaal
- Steelpan
- Rasp
- Citruspers
- Vershoudfolie
- Spuitzak
- Bakpapier
- Garde
- Spuitmond
- Paletmes
- Mandoline
Voorbereiding van de millefeuille
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bladerdeeg
- Meng de bloem met het water, zout en 50 gram boter tot een samenhangend deeg.
- Maak een rechthoekige plank van de overige boter.
- Rol het deeg uit en zorg ervoor dat het twee keer zo groot is als de boterplak.
- Leg de boterplak in het midden van de deegplak en vouw de zijkanten van het deeg over de boter heen.
- Rol het deeg uit, vouw het in drieën en rol het nogmaals uit in een andere richting. Herhaal deze stap en leg het deeg 10 minuten in de vriezer.
- Haal het deeg uit de vriezer en herhaal de stappen van het uitrollen. Leg het deeg 15 minuten in de vriezer.
- Rol het deeg uit tot een dikte van 3 millimeter.
- Leg het deeg op een beklede bakplaat en prik er met een vork gaatjes in.
- Bak het deeg in 8 minuten af.
- Draai de temperatuur van de oven terug naar 180 graden, leg een bakplaat bovenop het bladerdeeg en bak het nog eens 15 tot 20 minuten.
- Laat het bladerdeeg afkoelen tot de opbouw van de millefeuille.
Gekonfijte biet
- Breng het water met de suiker en citroensap aan de kook.
- Schil de bieten en snijd dunne plakjes.
- Leg de plakjes dakpansgewijs op een stuk vershoudfolie en zorg ervoor dat de plak 12 bij 20 centimeter wordt.
- Sprenkel de siroop over de bieten heen.
- Leg de bieten apart tot de opbouw van de millefeuille.
Gietenkaasmousse
- Week de gelatine 10 minuten in een bakje met koud water.
- Roer de geitenkaas met de honing los en breng op smaak met zout en peper.
- Klop de slagroom stijf.
- Knijp de gelatineblaadjes niet uit, doe ze in een steelpan en verwarm dit.
- Roer de gelatine door de geitenkaas heen.
- Spatel de slagroom er vervolgens ook doorheen.
- Doe de geitenkaasmousse in een spuitzak en leg het in de koelkast om op te stijven.
Avocadomousse
- Week de gelatine 10 minuten in een bakje met koud water.
- Snijd de avocado in blokjes.
- Pureer de avocado met de crème fraîche glad in een maatbeker.
- Knijp de gelatineblaadjes niet uit, doe ze in een steelpan en verwarm dit.
- Voeg de gelatine toe aan de avocadomousse en roer dit er doorheen.
- Breng de avocadomousse op smaak met peper en zout.
- Doe de avocadomousse in een spuitzak en leg het in de koelkast om op te stijven.
Opbouw van de millefeuille
- Snijd de zalm in kleine stukjes.
- Snijd uit het bladerdeeg 3 stroken van 11 bij 20 centimeter. Snijd hier 4 gelijke rechthoeken van 4,5 bij 11 centimeter uit.
- Spuit afwisselend stroken van de avocadomousse en geitenkaasmousse op 8 stukjes bladerdeeg.
- Verdeel over alle plakjes een beetje zalm en tuinkers. Stapel de lagen op elkaar, zodat er 4 millefeuiles ontstaan.
- Smeer op de overige 4 plakjes een dunne laag geitenkaasmousse en zet de plakjes met de mousse naar beneden op de 4 millefeuilles.
- Dek iedere millefeuille af met de gekonfijte biet.
- Decoreer de millefeuille met avocadomousse en garneer met tuinkers.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.