Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Taartring van ø 22 centimeter
- Spuitzakken
- Rasp
- Gekarteld spuitmondje groot
- Bakplaat (2x)
- Bakpapier
- Thermometer
- Spatels
- Handmixer
- Hakmolen
Voorbereiding
- Bekleed een bakplaat met bakpapier (2x).
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
- Week de gelatine in koud water.
Biscuit
- Splits de eieren.
- Klop de eiwitten met de suiker tot stijve pieken.
- Klop het eigeel los en spatel het door het eiwit.
- Zeef de bloem en maïzena en spatel het met de citroenrasp door het eimengsel.
- Verdeel over 2 bakplaten en strijk glad.
- Bak de biscuits in zo’n 15 minuten gaar.
- Laat afkoelen op een rooster.
Sinaasappelcurd
- Verwarm de suiker, boter, sinaasappelrasp en sap met citroensap au bain-marie tot de suiker is opgelost en de boter is gesmolten.
- Klop het eigeel los en voeg het toe.
- Verwarm tot 80 graden.
- Giet in een kom en dek het af.
- Zet weg in de koelkast tot gebruik.
Zwitserse Room
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
- Verwarm 125 gram melk met het vanillestokje en merg.
- Maak een papje van de overige melk, suiker en custard.
- Giet de warme melk bij het papje en giet alles terug in de pan.
- Roer door tot het begint in te dikken.
- Stort op een bord en dek af met folie om velvorming te voorkomen.
- Zet weg in de koelkast.
- Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf.
- Als de room is afgekoeld is, klop je het los en voeg je de slagroom toe.
- Verwarm gelatine met aanhangend vocht en voeg al roerend toe aan de room.
- Zet weg in de koelkast.
Pistache praliné
- Doe de suiker en het water in een pan en laat karamelliseren.
- Voeg de pistachenoten toe en roer tot alle noten zijn voorzien van een mooi laagje karamel.
- Stort op een bakpapiertje en laat afkoelen.
- Maal de afgekoelde noten in een hakmolen tot praliné.
Trempeersiroop
- Verwarm het water met de suiker tot de suiker is opgelost.
- Voeg een scheut likeur toe en laat afkoelen.
Chocolade decoratie
- Tempereer de chocolade.
- Spuit dopjes chocolade op een bakpapiertje en veeg ze met je vinger tot een veertje.
- Laat opstijven.
Slagroom
- Klop de slagroom met de suiker stijf.
Opbouw
- Steek 4 ringen uit het biscuit.
- Bestrijk de eerste biscuit met siroop.
- Spuit een dijkje met slagroom en vol het midden op met Zwitserse room.
- Leg hierop een biscuit en trempeer deze ook met siroop.
- Spuit wederom een dijkje van de slagroom en vul op met curd.
- Leg weer een biscuit erop en trempeer ook deze met siroop.
- Verdeel over de hele laag wat slagroom en verdeel daar een deel van de praliné over.
- Sluit af met de laatste biscuit en strijk de taart af met slagroom.
- Druk de overgebleven praliné langs de rand van de taart.
- Spuit mooie toeven slagroom op de bovenkant van de taart.
- Snijd de sinaasappel in stukjes en decoreer de taart met sinaasappelstukjes, chocoladeveertjes en de overgebleven praliné.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.