Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Springvorm van ø 20 centimeter (4x)
- Siliconen bakmat
- Staafmixer
- Zeef
- Bakkwast
- Spuitzakken
- Suikerthermometer
- Paletmes
- Boetseergereedschap
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de springvormen in en bekleed ze met bakpapier.
Ananasbiscuit
- Scheid de eieren.
- Klop de eiwitten met de helft van de suiker en het zout stijf.
- Klop de eigelen met het warme water, de rest van de suiker, de vanillesuiker, het vanille en ananas extract in 10 – 15 minuten tot een luchtig beslag.
- Spatel het eigeelmengsel voorzichtig door de eiwitten.
- Zeef de bloem en maïzena en spatel door het beslag.
- Verdeel het beslag over 2 bakvormen van ø 20 centimeter.
- Bak de biscuits in 30 minuten gaar.
Kokoksbiscuit
- Scheid de eieren.
- Klop de eiwitten met de helft van de suiker en het zout stijf.
- Klop de eigelen met het warme water, de rest van de suiker, de vanillesuiker en het kokos extract in 10 – 15 minuten tot een luchtig beslag.
- Spatel het eigeelmengsel voorzichtig door de eiwitten.
- Zeef de bloem en maïzena en spatel door het beslag.
- Verdeel het beslag over 2 bakvormen van ø 20 centimeter.
- Bak de biscuits in 30 minuten gaar.
Italiaanse meringue botercrème
- Breng de suiker met het water in een pan aan de kook tot 114 graden.
- Klopt de eiwitten tot stijve pieken.
- Voeg langzaam de suikersiroop toe.
- Klop de meringue op hoge snelheid op tot hij volledig is afgekoeld.
- Voeg blokje voor blokje de boter toe.
- Voeg ook de vanille extract toe.
Ananasjam
- Schil de ananas en pureer het vruchtvlees grof.
- Breng de ananas aan de kook.
- Voeg de geleisuiker, zout en het citroensap toe.
- Kookt voor 20 minuten tot een dikke massa.
- Voeg de kokos toe en kookt dit 5 minuten.
- Haal van het vuur en laat afkoelen.
Botercrème
- Klop de boter met de crisco en het zout luchtig.
- Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe.
- Voeg het vanille extract en de room toe.
- Spatel de crème handmatig door om de luchtbellen eruit te halen.
- Verdeel over 3 bakjes en voeg de kleurstof toe. 1 Bakje geel, 1 bakje blauw en 1 bakje groen.
- Doe elke botercrème in een spuitzak.
Trempeersiroop
- Doe suiker en water in de steelpan en breng aan de kook.
- Laat 1 minuut koken, haal dan van het vuur.
- Voeg de rum toe en laat afkoelen.
Zonnestralen
- Meng 50 milliliter water met 3 – 5 druppels gele kleurstof.
- Week de rijstbladeren tot ze glad zijn, maar niet te lang anders gaan ze kapot.
- Haal de bladeren uit het water en leg ze in de vorm van zonnestralen op een siliconen bakmat.
- Bak ze op 50 graden voor 10 minuten.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
Opbouw
- Snijd elk biscuit in 3 lagen.
- Bestrijk elke laag met trempeersiroop.
- Leg een plak biscuit op de bodem, bestrijk met een laag ananas en kokos jam en spuit er vervolgens een laag Swiss meringue op.
- Leg daar een biscuit bovenop.
- Herhaal deze stappen tot je de hele taart hebt opgebouwd.
- Laat de taart 30 minuten opstijven in de koeling.
- Haal de taart uit de koeling en bestrijk de taart aan de onderkant met gele en aan de bovenkant met blauwe botercrème. Strijk glad met een paletmes.
- Kleur een stukje fondant bruin en maak daar de stam van de watapana boom van. Plak deze op de taart.
- Maak van de groene botercrème de bladeren van de boom.
- Van de overige fondant kun je zeesterren, schelpen, bloemen en een leguaan maken. Plak deze op en rondom de taart.
- Verkruimel de maria koekjes en strooi de kruimels rond de taart als strandzand.
- Druk de zonnestralen boven in de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.