Oorsprong van de michelettes
Het koekje is een eerbetoon aan de kanonnen die binnen zijn gehaald op Mont Saint-Michel, een eiland in Normandië, nadat de Britten die hadden achtergelaten tijdens hun vlucht. De kanonnen hebben een beetje de vorm van deze koekjes. Daarom worden ze in Frankrijk ook wel Michelettes Saint-Michel genoemd.
Benodigdheden
- Mengkom
- Pan
- Spatel
- Siliconen bakmatjes 2x
- Liniaal
- Spuitzakken 2x
- Potlood
Presentatie
- Plank
Bereidingswijze van de michelettes
- Zet de oven op 180 graden.
- Je begint met het maken van de vulling. Doe de slagroom en oploskoffie in een pan en zet op het vuur.
- Hak de chocolade fijn.
- Haal het pannetje als het kookt van het vuur en voeg de chocolade toe.
- Meng dit en zet het koud.
- Nu ga je het oubliebeslag maken.
- Doe boter en poedersuiker in een mengkom en meng met de machine. Voeg langzaam het eiwit toe tot het helemaal is opgelost.
- Zeef de bloem en voeg ook toe.
- Deel het beslag door de helft in twee bakken (ongeveer 260 gram per portie).
- In de ene helft doe je een snufje vanille extract en in de andere de cacaopoeder.
- Vul nu een spuitzak met het bruine deeg (met de cacaopoeder).
- Smelt intussen de cacaoboter. Het hoeft niet warm te zijn, alleen vloeibaar.
- Maak met het cacaobeslag 12 dunne banen op een bakmat van ongeveer 12 cm. Laat een paar millimeter ruimte tussen de banen (daar komen de witte streepjes tussen).
- Vul nu een andere spuitzak met het andere beslag en spuit dit tussen de bruine banen in de ruimte die je open hebt gelaten.
- Tip: gebruik een liniaal voor de afmeting.
- Zet in de oven voor ongeveer 8 minuten.
- Smeer de koekjes in met een beetje cacaoboter.
- Haal uit de oven en rol nu het beslag nog zacht is om een potlood.
- Herhaal dit voor alle koekjes.
- Vul de michelettes met de ganache en presenteer op een plank.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.