Voorbereiding
- Vet springvormen in met een diameter van 30, 24, 20 en 15 centimeter.
- Maak papieren ster-mallen in de formaten van de springformen om sterren uit de cake te snijden.
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
Gesuikerde cranberries
- Doe 200 gram suiker en water in een pannetje en breng aan de kook.
- Doe de cranberries in een kom en giet het warme suikerwater erbij.
- Laat dit zo lang mogelijk staan (liefst een hele nacht).
- Giet de cranberries af en laat uitlekken.
- Strooi de overige kristalsuiker in een bord en rol hier de cranberries doorheen.
- Laat de cranberries drogen.
Gewelde cranberries
- Doe de cranberries samen met de grandmanier, sinaasappelsap en –rasp in een pannetje en laat trekken op laag vuur tot de cranberries zacht zijn.
- Giet ze af in een zeef en laat afkoelen.
Cake
- Bruineer de hazelnoten even in de oven. Houdt ze goed in de gaten om te voorkomen dat ze verbranden.
- Klop de eieren en suiker minstens 10 minuten tot luchtig.
- Voeg bloem, zetmeel, zout en vanille-extract toe en meng rustig door het mengsel.
- Voeg een paar druppels kleurstof toe en roer tot het beslag een egale kleur heeft.
- Meng de gewelde cranberries en hazelnoten door het beslag.
- Verdeel het beslag over de springvormen en bak de cakes in ongeveer 30 minuten krokant.
- Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
- Snij met de mallen uit elke cake een ster.
- Tempereer de sterren met grand manier.
Meringue-botercrème
- Breng water en suiker aan de kook voor de suikersiroop.
- Klop ondertussen de eiwitten stijf en voeg langzaam de poedersuiker toe.
- Zodra de suikersiroop 121˚C is, haal van het vuur en giet dit in een dun straaltje, al kloppend, bij de eiwitten.
- Blijf goed kloppen totdat het schuim is afgekoeld.
- Voeg vervolgens de boter toe en klop dit goed door het schuim.
- Doe het mengsel in een spuitzak met stermondje.
Samenstellen
- Smeer op elke ster een beetje meringue-botercrème. – Stapel de kerstboom door de sterren, van groot naar klein, al draaiend op elkaar te leggen.
- Decoreer de sterpunten met meringue-botercrème, hazelnoten, gesuikerde cranberries en poedersuiker.
- Maak een piek van cranberries.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.