Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Chocolade ganache
- Leg de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze in de oven tot goudbruin van kleur. Hak ze fijn in de keukenmachine.
- Breng slagroom aan de kook en voeg ¾ de chocoladedruppels toe. Laat smelten. Roer door tot een glad mengsel. Voeg zo nodig meer chocolade toe indien het geheel niet genoeg indikt.
- Voeg boter toe en roer tot een glad mengsel.
- Voeg tot slot de fijngehakte hazelnoten toe.
- Laat de ganache opstijven in de koelkast.
Kersenbotercrème
- Week gelatine ongeveer 10 minuten in een kom met koud water.
- Pureer de kersen met een staafmixer en voeg de citroensap en de helft van het suiker toe. Doe in een steelpan en breng aan de kook.
- Klop eidooiers op met het resterende suiker en wat citroensap.
- Giet het kersenmengsel bij de eieren, klop het goed door en giet het geheel weer terug in de pan. Breng aan de kook.
- Haal de pan van het vuur, voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer het geheel goed door.
- Stort op een schaal, bedek met plasticfolie en laat afkoelen.
- Klop in een keukenmachine boter en poedersuiker luchtig. Voeg vervolgens heel langzaam het lauwe kersenmengsel toe en klop door tot een romige en luchtige crème.
Amandelbeslag
- Meng eieren en de helft van het suiker met het amandelmeel.
- Klop de eiwitten met de rest van de suiker tot stijve pieken.
- Smelt de boter.
- Meng boter door het amandelmengsel en spatel vervolgens het eiwit erdoor.
- Giet het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk uit.
- Bak het amandelbiscuit in circa 10 tot 12 minuten goudbruin en gaar.
- Haal uit de oven en leg ondersteboven op bakpapier op een rooster.. Verwijder het bakpapier van de biscuit en laat afkoelen.
- Steek 3 gelijke vierkanten plakken uit.
Chocolade glazuur
- Verwarm de slagroom in een steelpannetje op laag vuur.
- Voeg chocolade toe en laat oplossen.
- Roer tot een glad mengsel en laat iets afkoelen.
Opmaak
- Leg een biscuitlaag op een werkbank of in een vierkant bakvorm.
- Bestrijk met de kersencrème.
- Dek af met een biscuitlaag.
- Smeer hier een laag ganache op.
- Dek af met een biscuitlaag.
- Smeer hier een laag kersencrème op.
- Laat opstijven in de koelkast.
- Warm eventueel de chocolade glanslaag weer even op en schenk vervolgens over de taart.
- Laat weer opstijven in de koelkast.
- Snijd vervolgens de randen af in een vorm naar wens.
- Smelt de chocolade ondertussen au bain-marie. Vul een spuitzakje met de chocolade en decoreer de taart hiermee.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.