Bladerdeeg
- Snijd de koude boter in blokjes.
- Doe de bloem met de blokjes boter, suiker en zout in een kom.
- Kneed het met de hand tot een kruimelig textuur.
- Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed tot alles goed gemengd is.
- Rol het deeg tot een bal, bedek het met plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bestuif de werkbank met de bloem en rol het bladerdeeg uit in een cirkel.
- Bak het bladerdeeg af in 20-25 minuten.
- Laat het bladerdeeg na baktijd afkoelen.
Soezendeeg
- Vet een bakplaat in met de boter en bestuif met bloem.
- Verhit het water, de suiker, het zout en de boter in een steelpan.
- Haal het mengsel van het vuur als het warm is.
- Voeg de bloem toe en klop tot de deegbal loslaat.
- Laat het deeg even drogen en afkoelen.
- Roer de eieren een voor een erdoor.
- Vul een spuitzak met het soezendeeg.
- Spuit op de bakplaat balletjes van circa 3 centimeter.
- Bestrijk de soesjes met een losgeklopt ei.
- Bak de soesjes circa 25 minuten.
- Laat de soesjes na baktijd afkoelen op een rooster.
Banketbakkersroom
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Klop de eidooiers met de helft van de suiker en de maïzena tot een bleek mengsel.
- Klop het eiwit stevig met de rest van de suiker.
- Verhit de melk met het uitgeschraapte vanillemerg en het vanillestokje tot het kookt.
- Haal het vanillestokje uit de melk.
- Meng een klein beetje van de melk bij het eimengsel.
- Giet alles terug in de pan.
- Blijf het kloppen en voeg de gelatine toe aan het mengsel tot het is opgedikt.
- Meng een klein beetje van het eiwit erdoor en voeg vervolgens de rest toe.
- Haal de pan van het vuur.
- Schenk de banketbakkersroom op een schaal en laat afkoelen.
Karamel
- Smelt op een laag vuur de helft van de suiker in een steelpan.
- Doe vervolgens de rest erbij en laat karamelliseren.
- Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen in koud water.
Eiwitschuim
- Klop de eiwitten op met 50 gram van de suiker.
- Kook in een pannetje de rest van de suiker met het water tot 120°C tot suikersiroop.
- Voeg de suikersiroop toe aan de eiwitten en blijf net zolang kloppen tot het schuim koud is.
Samenstellen
- Maak een gaatje aan de onderkant van de soesjes.
- Schep de banketbakkersroom in een spuitzak.
- Vul de soesjes met de banketbakkersroom.
- Doop de soesjes in de karamel en leg de gedoopte soesjes op een siliconenmatje.
- Doop de soesjes nogmaals in de karamel en breng ze aan op de rand van de bladerdeegbodem.
- Doe het eiwitschuim in een spuitzak.
- Spuit het eiwitschuim op de bladerdeegbodem binnen de soesjesring.
- Brand het eiwitschuim af met een gasbrander zodat de bovenkant goudbruin is.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.