Passionfruit curd
- Klop de eieren en de eidooiers op.
- Verhit de boter, de suiker, de passievruchtsap, de sinaasappelsap en de opgeklopte eieren au bain-marie op een middelmatig vuur.
- Blijf kloppen totdat het mengsel dik is.
- Giet de curd in een bak en laat het afgedekt met plasticfolie afkoelen.
Meringue
- Verwarm de oven voor op 120°C.
- Zet 2 bakplaten klaar met bakpapier. Teken op een bakvel twee cirkels met een diameter van 20 centimeter en op het andere bakpapier meerdere cirkels met een diameter van 4 centimeter.
- Klop de eiwitten, de witte wijnazijn, het vanille-extract, en het zout totdat ze satijnzachte pieken hebben.
- Blijf kloppen en voeg de suiker in 3 delen toe totdat het stijf en glimmend is.
- Voeg de kardemompoeder toe.
- Vouw voorzichtig de maïzena erdoor.
- Verdeel de meringue over 3 delen.
- Smeer 2 delen meringue over de 20 cm cirkels.
- Vul een spuitzak met het laatste deel meringue en spuit torentjes op de kleine cirkels.
- Bak de meringue in 75 minuten.
- Zet na baktijd de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen.
Samenstelling en decoratie
- Klop de slagroom met de suiker op.
- Krul de chocolade met een mes.
- Leg een grote meringue op een serveerschaal.
- Bedek met slagroom, passionfruit curd en de verse passievruchtpitjes.
- Leg daar voorzichtig de tweede meringueplak op en bedek ook deze met een laag slagroom, passionfruit curd en verse pitjes.
- Zet de kleine meringuetorentjes op de rand van de bovenzijde.
- Bestrooi met de chocoladekrullen en extra passievruchtpitjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.