E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Meringue-vruchten kerstboom

Narcis

Recept van
Narcis

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Meringue

  • 8 eiwitten
  • snufje zout
  • 440 gram fijne kristalsuiker
  • 3 theelepels maïzena
  • 3 theelepels witte wijnazijn

Mangomousse

  • 1000 milliliter slagroom
  • 8 gelatine blaadjes
  • 6 stuks mango
  • 100 gram suiker
  • 3 stuks limoen
  • 2 theelepels oranjebloesemwater

Frambozencurd

  • 250 gram frambozen
  • 40 gram suiker
  • 30 gram boter
  • 1 limoen
  • 3 eidooiers

Samenstellen

  • 400 gram frambozen
  • 10 passievruchten
  • 250 gram bramen
  • 250 gram bosbessen
  • 1 sterfruit
  • mango
  • munt
  • poedersuiker
  • marshmallows
  • bladgoud

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150˚C.

Meringue

  • Klop eiwitten met zout los op de lage stand van een keukenmachine.
  • Zet de machine vervolgens hoger en klop flink tot stijve pieken vormen.
  • Voeg suiker lepel voor lepel al kloppend toe.
  • Maak een papje van maïzena en azijn en voeg toe aan de eiwitten.
  • Klop tot een egaal mengsel en doe in een spuitzak.
  • Teken cirkels op het bakpapier en spuit hier mooie meringuevormen op.
  • Droog de meringue in de oven in ongeveer 1-1,5 uur.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Mangomousse

  • Schenk slagroom in een kom en zet in de koeling.
  • Week gelatineblaadjes in koud water.
  • Snijd het vruchtvlees van de mango’s en weeg 600 gram af. Maak dit fijn in een keukenmachine en zeef boven een kom.
  • Doe mangopuree in een pan met suiker, limoenrasp en 2 eetlepels limoensap en breng voorzichtig aan de kook.
  • Voeg gelatineblaadjes toe en laat oplossen.
  • Schenk puree in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop in een kom koude slagroom, oranjebloesemwater en 4 eetlepels suiker stijf.
  • Schep mangopuree voorzichtig door de slagroom en zet koud weg.
  • Voor de mousse totaal is afgekoeld, vorm mousseschijven die op de meringuevorm passen. Laat vervolgens goed koud en stijf worden.

Frambozencurd

  • Pers het sap uit de limoen.
  • Klop alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Laat dit al roerend au bain-marie 15-20 minuten koken tot het indikt.
  • Schenk in een kom en laat afkoelen.

Samenstellen

  • Smelt de marshmallow in de magnetron.
  • Verdeel de mousseschijven over de meringue en bedek met passievruchtzaadjes, –sap en overige vruchten.
  • Stapel alle lagen voorzichtig op elkaar met behulp van witte marhmellow en curd.
  • Bevestig een schijfje sterfruit op de top, bestrooi met poedersuiker en eventueel wat extra curd.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.