Ronald en Maxime de Boer
Ronald bakt samen met zijn dochter Maxime. Ronald begon zijn carrière ooit bij Ajax en schitterde daarna bij onder andere FC Barcelona én in het Nederlands Elftal. Maxime is moeder, influencer en samen met haar vader zet zij zich in voor mensen met diabetes.
Vader en dochter delen een liefde voor koken en goed eten. Ronald draait zijn hand niet om voor een culinair hoogstandje en hij bakt ook graag. Maxime staat door haar drukke baan niet zo vaak in de keuken, maar dit lijkt haar een mooi moment om samen met haar vader iets bijzonders op tafel te zetten.
Bakbenodigdheden
- Bakplaat
- Bakpapier
- Staande mixer met toebehoren
- Spatel
- Kommen
- Pannetje
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 140 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken er ringen van groot naar klein op.
Meringue
- Klop de eiwitten stijf.
- Voeg daarna de suiker langzaam toe tot de eiwitten glanzen en piekerig wordt.
- Spatel vervolgens de poedersuiker, witte wijn azijn en zout er doorheen.
- Mix tot een geheel.
- Doe het beslag in een spuitzak.
- Spuit de meringue op de met bakpapier beklede bakplaat. Spuit van buiten naar binnen op, op de voorgetekende ringen.
- Bak de ringen 1 uur op 140 graden in de oven. Verlaag daarna de temperatuur naar 120 graden en bak nog 20 minuten.
- Zet de oven uit en laat de meringue erin afkoelen.
Maak de chocolade crème
- Verwarm de chocolade au bain-marie.
- Mix de boter glad en voeg de roomkaas toe.
- Klop de boter en roomkaas door elkaar en giet de gesmolten chocolade erdoor.
- Blijf kloppen tot het mengsel glad is en voeg de slagroom met het amandelextract toe. Klop nu tot de chocoladecrème licht is.
Opbouw van de meringue kerstboom
- Begin met de grootste meringue ring als basis en voeg de chocoladecrème met fruit erop en blijf dit herhalen tot het kleinste meringue stuk.
- Maak daarna de taart af met het fruit en versieringen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.