Voorbereiding
- Maak een Abrahamvorm van karton of bakpapier.
- Leg een met bakpapier beklede bakplaat klaar.
Deeg
- Meng bloem, boter, suiker, eieren en het zout in een kom.
- Meng kort door elkaar tot een samenhangend en soepel deeg.
- Verpak in plasticfolie en laat het deeg opstijven in de koelkast.
Spijs
- Maal de amandelen met de suiker fijn in de keukenmachine.
- Voeg de eieren toe en mix tot een mooie spijs.
- Kneed even door met de hand en laat rijpen in de koelkast tot gebruik.
Marsepein
- Maal in de keukenmachine de amandelen fijn.
- Zeef de poedersuiker boven de amandelen en meng nog een keer goed. Voor een fijne structuur kunt u het amandelmengsel een keer zeven en terug doen in de keukenmachine.
- Voeg de eiwitten toe en mix tot een stevige marsepein.
- Breng op smaak met een paar druppels rozenwater.
- Kneed de marsepein op het laatst met de hand nog even door en breng op kleur met gele kleurstof.
- Laat rusten.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
Frangipane
- Klop de boter op en meng om en om het spijs en de eieren er doorheen.
- Voeg als laatste de citroenrasp toe en meng goed door. Let op: klop niet te lang, anders wordt het te luchtig. Doe de vulling in een spuitzak.
Bakken
- Haal het deeg uit de koelkast en rol dun uit tot een plak waar zeker twee Abrahams uitgesneden kunnen worden. Deel in tweeën.
- Snijd een Abraham uit de eerste deegplak en leg deze op de beklede bakplaat.
- Spuit de frangipanevulling over de deegplak, maar laat de randjes vrij. Strijk de vulling glad.
- Prik gaatjes in de andere deeg plak en leg deze op de eerste plak.
- Druk de randjes aan, snijd op maat en haal het resterende deeg weg.
- Bak de Abraham in 30 minuten gaar.
- Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Botercrème
- Klop in een kom boter en suiker romig.
Decoratie
- Rol de marsepein uit tot een dunne lap net groter dan de Abraham.
- Smeer de afgekoelde Abraham in met een dun laagje botercrème.
- Dek af met de marsepein en snijd de randjes netjes af. Doe de resterende botercrème in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
- Smelt de chocolade au bain-marie en doe in een spuitzak.
- Zeef de frambozen in een kommetje. Meng het sap met de poedersuiker tot een roze glazuur. Doe in een spuitzakje.
- Decoreer de Abraham met chocolade, amandelen, botercrème en glazuur.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.