Bakgereedschap
- Cakeblik
- Handmixer
- Kommen
- Spatel
- Lepel
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Vet het cakeblik goed in en bestuif deze met een beetje bloem.
- Zorg ervoor dat de boter goed zacht is, voor je met het beslag begint.
Marmercake
- Klop met een handmixer de boter met de suiker tot een luchtige massa.
- Voeg de eieren al kloppend een voor een toe en klop het beslag nog ongeveer 5 minuten goed door.
- Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg met het zout toe. Spatel dit kort door het beslag.
- Neem ongeveer een derde van het beslag (ongeveer 120 gram), zeef hier de cacao boven en spatel het er doorheen.
- Verdeel de helft van het blanke beslag in het cakeblik.
- Verdeel vervolgens al het donkere beslag over het blanke beslag.
- Voeg vervolgens het laatste deel van het blanke beslag over het donkere beslag.
- Vermeng de twee beslagen kort door elkaar met de achterkant van een lepel, om een marmereffect te creëren en strijk de bovenkant glad.
- Bak de cake in circa 50 minuten goudbruin en gaar.
Weten hoe je de perfecte cake maakt?
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.