Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Vet een springvorm in van 22 centimeter en bekleed de bodem met bakpapier.
- Zet een au bain-mariepan en –kom klaar.
Bodem
- Smelt boter op laag vuur.
- Meng overige ingrediënten goed door elkaar in een beslagkom.
- Giet boter erbij en kneed tot een soepel deeg.
- Druk het deeg op de bodem van de vorm.
- Bak in 10 minuten lichtbruin in de oven.
- Laat even afkoelen.
Vulling
- Snij de mango in kleine blokjes.
- Klop in een keukenmachine roomkaas, yoghurt, suiker, citroenschil en sinaasappelschil luchtig.
- Voeg al kloppend een voor een de eieren toe.
- Spatel met de hand de bloem door de vulling.
- Voeg mangostukjes toe en roer goed door.
- Giet de vulling op de bodem.
- Zet de taart in de oven.
- Schakel de oventemperatuur terug naar 170˚C.
- Bak de cheesecake ongeveer 45 minuten tot de randen beginnen te barsten en de vulling nog niet volledig gestold is.
- Laat afkoelen op een rooster.
Lime curd
- Vul de au bain-marie pan met kokend water en zet op het vuur.
- Rasp de schil van een limoen.
- Pers beide limoenen.
- Doe suiker, boter, eieren, limoensap en -rasp in de kom, zet op de au bain-mariepan en laat onder voortdurend kloppen indikken. De curd is klaar wanneer de garde een spoor achterlaat in het mengsel.
- Laat afkoelen.
Garnering
- Snijd de mango’s in mooie plakken.
- Was de limoenen en rasp de schil. Snijd in mooie schijfjes.
- Spatel een laagje lime curd op de taart.
- Decoreer met mango, limoenschijfjes, -rasp, kokos en muntblaadjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.