Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier
Cake
- Scheid de eieren en zorg ervoor dat de eiwitten helemaal schoon zijn.
- Klop de eiwitten stijf met de helft van de suiker.
- Klop de eidooiers met de overige suiker au bain-marie luchtig.
- Meng de eidooiers en stijve eiwit voorzichtig door elkaar.
- Meng eerst de bloem en ten slotte de boter door het beslag.
- Giet op de bakplaten en bak 12 minuten in de oven.
- Haal uit de oven en laat goed afkoelen op een rooster. Snijd 4 strakke plakken uit het biscuit.
- Besprenkel de cake met wat rum.
Zwitserse room
- Schraap het merg uit het vanillestokje.
- Breng in een pannetje de melk met het vanillemerg- en stokje en de helft van de suiker aan de kook.
- Klop de eierdooiers met de rest van de suiker romig en roer de bloem erdoor.
- Meng een scheutje hete melk door de eidooiers en schenk daarna alles in de pan en roer goed door.
- Laat 5 minuten al roerend garen.
- Giet de banketbakkersroom op een bord en laat afgedekt met plasticfolie goed afkoelen. Verwijder daarna het vanillestokje.
- Week gelatine in koud water.
- Klop de slagroom stijf.
- Verwarm het gelatineblaadje met aanhangend vocht in een pannetje op laag vuur.
- Roer door de banketbakkersroom en meng de slagroom erdoor.
Mangocompote
- Snijd de gember in kleine stukjes.
- Snijd de mango in mooie kleine blokjes.
- Meng de gember en mango door elkaar met 1 el stemgembersiroop en jam.
Mascarponecrème
- Meng slagroom, mascarpone, suiker en vanille in de mengkom en klop tot een stevige massa.
- Verdeel in twee delen en houd een deel apart voor afwerking. Doe dit alvast in een spuitzak.
Samenstellen
- Kneed de marsepein soepel en breng op kleur met de kleurstof.
- Leg een cakeplak op een werkbank en smeer hier een laag mascarponecrème op.
- Verdeel wat mangocompote over de vulling en dek af met een plak cake.
- Smeer hier een laag Zwitserse room op en dek af met een plak cake.
- Smeer deze weer in met een laag mascarponecrème, een beetje mangocompote en dek af met de laatste plak cake.
- Smeer de taart af met een dun laagje mascarponecrème.
- Rol de marsepein uit tot een dunne plak en bekleed de cake hiermee.
- Decoreer met mascarponecrème en compote.
- Smelt de chocolade au bain-marie en maak de taart af met chocoladedecoratie.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.