E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Make a wish cake

Filiz

Recept van
Filiz

(0) reviews

Ingrediënten

Voorbereiding en deeg

  • 300 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 3 deciliter zonnebloemolie
  • 270 gram bananen
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 0.5 theelepel zout
  • 0.25 theelepel vanille-extract
  • 100 gram ananas, in kleine blokjes
  • 50 gram pecannoten
  • 50 gram walnoten

Roomkaasglazuur

  • 600 gram poedersuiker
  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram verse roomkaas

Cupcakes

  • 120 gram patentbloem
  • 140 gram kristalsuiker
  • 1.5 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 40 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 0.25 theelepel vanille-extract
  • 1.2 deciliter volle melk
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Lemoncurd

  • 3 citroenen
  • 125 gram suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eidooiers
  • 50 gram roomboter op kamertemperatuur

Samenstellen

  • 50 gram rode bessen
  • 50 gram aardbeien
  • 50 gram blauwe bessen
  • 50 gram bramen
  • 1 kiwi

Bereidingswijze

Voorbereiding en deeg

  • Verwarm de oven voor op 170˚C.
  • Vet drie bakvormen met een diameter van 20 centimeter en een vaste bodem in.
  • Zet 12 cupcake-vormpjes klaar (eventueel in een cupcakebakvorm).
  • Snijd ananas in blokjes.
  • Hak de pecannoten en walnoten fijn.
  • Prak bananen fijn.
  • Doe suiker, eieren, olie, bananen en kaneel in de kom van een keukenmachine met deeggarde en klop tot alle ingrediënten goed zijn gemengd (het is niet erg als het mengsel er licht geschift uitziet).
  • Voeg geleidelijk bloem, bakpoeder, zout en vanille extract toe en blijf kloppen tot een egaal beslag.
  • Schep met een lepel ananas, pecannoten en walnoten door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de drie vormen en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de taartbodems in 20-25 minuten goudbruin. Het is klaar als de cake licht terugveert als u hem indrukt.
  • Laat even afkoelen in de vorm en hel over op een rooster.

Roomkaasglazuur

  • Klop poedersuiker en boter samen in een keukenmachine op de middelste stand.
  • Voeg verse roomkaas toe en blijf kloppen tot volledig gemengd.
  • Schakel de machine nu naar de hoogste stand en blijf minstens 5 minuten kloppen tot het glazuur bleek en luchtig is.

Samenstellen

  • Zet een afgekoelde taartbodem op een taartschaal.
  • Verdeel hier ongeveer een kwart van het roomkaasglazuur over.
  • Bedek met de tweede cake en smeer ook hier een kwart roomkaasglazuur over.
  • Bedek met de derde cake en smeer de volledige taart af met een iets meer dan een kwart van de roomkaasglazuur.
  • Garneer met vers fruit. Zet aan de kant.

Cupcakes

  • Doe bloem, suiker, bakpoeder, zout en boter in een keukenmachine en klop op de laagste stand tot een zanderig mengsel.
  • Voeg langzaam de helft van de melk toe en klop tot net opgenomen.
  • Klop in een klein schaaltje ei, vanille extract en rest van de melk kort door elkaar.
  • Giet bij het botermengsel en klop tot egaal beslag.
  • Voeg kaneel toe en blijf nog een paar minuten kloppen tot een glad beslag.
  • Schep het beslag in de cupcakevormpjes. Vul de vormpjes voor 2/3e. Bak in 20/25 minuten lichtbruin.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Lemoncurd

  • Rasp de schil van de citroenen en pers het sap boven een kommetje.
  • Doe rasp, sap en suiker in de steelpan en breng aan de kook.
  • Leng maïzena aan met water.
  • Schenk maïzenapapje bij het citroenmengsel in de steelpan.
  • Laat al roerend 2 minuten doorkoken tot het indikt.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Voeg al kloppend eidooiers toe.
  • Voeg tot slot de boter toe en roer goed door tot egale curd.
  • Laat afkoelen.

Samenstellen

  • Snijd uit iedere cupcake een klein stukje uit de bovenkant.
  • Vul dit met lemon curd en dek af met het ‘cakedakje’.
  • Doe overgebleven roomkaasglazuur in een spuitzak en spuit op ieder cakeje een toefje.
  • Garneer de taart met het fruit.
  • Zet de cupcakes rond de taart op de serveerschaal.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.