Benodigdheden
- Garde
- Korstprikker
- Deegroller
- Zeef
- Taartring van ø 20 centimeter
- Bakplaat
- Bakpapier
- Taartrooster
- Staande mixer met toebehoren
- Bloemnagel
- Spuitzakken
- Spuitmondjes
- Cakebord van ø 20 centimeter
- Bakkwast
- Dowel met ijzerdraad
- Siliconen vorm honinglepel
- Plasticfolie
- Acetaatfolie
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden hetelucht.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Knip 10 vierkantjes bakpapier.
Honingtaart
- Smelt de roomboter en suiker in een pan.
- Voeg, al roerend met een garde, de eieren, baksoda en honing toe.
- Laat dit ongeveer 10 minuten koken tot het beslag een mooie karamelkleur krijgt.
- Haal van het vuur en roer de gezeefde bloem er in delen doorheen.
- Stort op het aanrecht als het beslag vaster begint te worden.
- Kneed samen met de overgebleven bloem tot een soepel deeg. Het kan zijn dat je niet alle bloem nodig hebt.
- Verdeel het deeg in stukken.
- Rol uit op een siliconen bakmat en steek er plakken uit met de taartring.
- Prik met de korstprikker gaatjes in het deeg.
- Leg op een bakplaat met bakpapier.
- Bak de plakken in ongeveer 3,5 minuut gaar.
- Laat afkoelen op een rooster.
Siroop
- Kook het water met de suiker tot de suiker is opgelost.
- Voeg het rozenwater en de vanille aroma toe en laat afkoelen.
Vulling
- Klop alle ingrediënten tot een gladde lobbige crème.
Zwitserse meringue botercrème
- Verwarm de eiwitten met de suiker au bain-marie tot 70 graden.
- Haal van de warmtebron en klop stijf en koel.
- Voeg de roomboter blokje voor blokje toe en mix tot een geheel.
- Voeg de vanillearoma toe en mix tot een gladde crème.
- Verdeel een deel van de botercrème over 5 schaaltjes en kleur ze lichtroze, roze, geel, groen en lila.
- Doe de botercrème in 5 spuitzakjes met verschillende spuitmondje.
- Smeer de bloemennagel in met wat botercrème en leg hier een vierkantje bakpapier op.
- Spuit roosjes in verschillende kleuren.
- Leg de roosjes op een plaatje en laat ze goed stevig worden in de koeling of vriezer.
Witte chocolade ganache
- Verwarm de slagroom.
- Giet over de chocolade en meng tot een gladde drip.
- Voeg wat gele kleurstof toe en dek af met plasticfolie tot gebruik.
Garnering
- Vul de siliconenvorm 2 keer met lichtbruine fondant.
- Steek het ijzerdraad dat vast zit aan de dowel met wat eetbare lijm in de honinglepel en laat hard worden in de vriezer.
Opbouw
- Smeer wat botercrème op het cakebord.
- Leg hier een plak cake op en besprenkel met de siroop.
- Besmeer met de crèmevulling.
- Herhaal dit voor alle plakken.
- Bekleed de taart met acetaatfolie en zet de taartring hier strak omheen.
- Laat goed opstijven in de koeling.
- Haal de overtollige crème weg aan de zijkant van de medovik.
- Smeer de taart af met witte botercrème, de lagen medovik mogen eventueel nog zichtbaar zijn.
- Laat de medovik weer opstijven in de koeling.
- Versier met een watervaleffect aan botercrème bloemen.
- Plaats de dowel met gravity honinglepel in de taart.
- Drip wat gele ganache over de honinglepel en laat het eraf lopen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.