Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- 2 Siliconen madeleine vormen
- Piepschuim kegel van 35 centimeter hoog en een basis van 16 centimeter
- 100 kleine cocktailprikkers
- Bakkwast
- Rasp
- Spuitzakken
- Marmeren plaat
- Lege sint jacobsschelpen (optioneel)
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Vet de madeleine vorm in met boter.
- Maak een kopje sterke espresso (ongeveer 15 milliliter) en roer daar de zakjes oploskoffie door.
Sinaasappel kokos madeleine
- Smelt de boter en laat iets afkoelen.
- Klop de eieren met de suiker bleek en luchtig.
- Roer de droge ingrediënten door elkaar en meng ze door het ei-mengsel.
- Voeg de boter, sinaasappelsap en honing toe en spatel dit door het mengsel.
- Doe het beslag in een spuitzak en laat 1 uur rusten in de koelkast.
- Spuit het beslag in de madeleinevorm (vul maximaal ⅔ van de vorm).
- Bak ze in 8-10 minuten gaar.
Kaneel madeleine
- Smelt de boter en laat iets afkoelen.
- Klop de eieren met de suiker bleek en luchtig.
- Roer de droge ingrediënten door elkaar en meng ze door het ei-mengsel.
- Spatel tot slot de gesmolten boter en honing door het beslag.
- Doe het beslag in een spuitzak en laat 1 uur in de koelkast rusten.
- Spuit het beslag in de madeleinevorm (vul maximaal ⅔ van de vorm).
- Bak ze in 8-10 minuten gaar.
Mocca madeleine
- Smelt de boter en laat iets afkoelen.
- Klop de eieren met de suiker bleek en luchtig.
- Roer de droge ingrediënten door elkaar en meng ze door het ei-mengsel.
- Spatel de gesmolten boter en espresso door het beslag.
- Doe het beslag in een spuitzak en laat 1 uur in de koelkast rusten.
- Spuit het beslag in de madeleinevorm (vul maximaal ⅔ van de vorm).
- Bak ze in 8-10 minuten gaar.
Decoratie
- Verwarm de honing tot deze heel vloeibaar is.
- Bestrijk de onderkant van de sinaasappel kokos madeleines ermee.
- Dip ze in geraspte kokos.
- Smelt en tempereer de pure chocolade op een marmeren steen.
- Verdeel de chocolade in de siliconen madeleinevorm.
- Leg er een mocca madeleine op en laat opstijven in de koelkast tot de chocolade hard is.
Opbouw
- Steek bovenin de kegel een cocktailprikker en plaats hier een madeleine op.
- Steek daar direct onder 4 prikkers en plaats daar weer madeleines op.
- Prik daaronder weer 5-6 prikkers en plaats er madeleines op.
- Werk zo de hele kegel af en zorg dat er zo min mogelijk van de kegel te zien is.
- Steek munttakjes en eetbare bloemen tussen de madeleines.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.