Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Hakmolen
- Madeleinevorm
- Bakplaat
- Bakpapier
- 50 Satéprikkers
- Piepschuim zeemeermin staart vorm
- Zeeschelp vormpjes
Voorbereiding
- Vet de madeleine vorm goed in.
- Verwarm de oven op 170 graden hetelucht.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pistache madeleines
- Maal de pistachenoten samen met de suiker super fijn in een keukenmachine.
- Smelt de boter.
- Voeg de honing toe en roer tot het een geheel is.
- Mix de eieren, suiker-pistache, merg van het vanillestokje en de sinaasappelrasp tot een licht en luchtig mengsel.
- Zeef de bloem, bakpoeder en zout en spatel in 3 delen door het beslag.
- Spatel tot slot de boter en de kleurstof door het beslag.
- Schep de madeleinevorm tot ¾ vol met beslag.
- Bak de madeleines in 10-12 minuten gaar. Houd ze tussendoor goed in de gaten.
- Laat de madeleines afkoelen op een rooster.
Frambozen madeleines
- Maal de frambozen samen met de suiker super fijn in een keukenmachine.
- Smelt de boter.
- Voeg de honing toe en roer tot het een geheel is.
- Mix de eieren, frambozen-suiker, merg van het vanillestokje en de rozenwater tot een licht en luchtig mengsel.
- Zeef de bloem, bakpoeder en zout en spatel in 3 delen door het beslag.
- Spatel tot slot de boter en kleurstof door het beslag.
- Schep de madeleinevorm tot ¾ vol met beslag.
- Bak de madeleines in 10-12 minuten gaar. Houd ze tussendoor goed in de gaten.
- Laat de madeleines afkoelen op een rooster.
Zandkoekjes
- Mix de boter, zout en suiker tot een luchtig mengsel.
- Voeg de eidooier en vanille aroma toe en mix nogmaals goed door.
- Voeg de bloem toe en mix tot het een mooi deegje wordt.
- Laat 15 minuten in de koelkast rusten.
- Maak een rol van het deeg en snijd plakjes af.
- Leg de deegplakjes op de bakplaat en bak ze in 10-12 minuten gaar.
- Laat afkoelen.
- Verkruimel de afgekoelde koekjes tot zand.
Decoratie
- Kneed de marsepein goed door en breng op kleur met de kleurstof.
- Druk de marsepein in de zeeschelp vormpjes.
- Haal de marsepeinen schelpjes voorzichtig uit de vorm.
Opbouw
- Pin de madeleines tegel gewijs vast in de zeemeerminstaart.
- Gebruik de verkruimelde zandkoekjes als zand onder de staart.
- Leg hier en daar wat marsepeinen schelpen naast de staart.
- Bestrooi het geheel met wat glitters.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.