Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Handmixer
- Bakplaat
- Spuitzakken
- Spuitmondje 1 centimeter
- Taartkarton van ø 22 centimeter
- Rasp
- Garde
- Zeef
- Theezeefje
- Springvorm ø 22 centimeter
- Taartring van ø 20 centimeter
- Decoratie lint wit 1 meter
- Thermometer
- Marmeren plaat
- Spatel
- Glazen kom
Voorbereiding
- Week de gelatine in koud water.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en zet er de taartring van 20 centimeter op.
Lange vingers
- Klop de eidooiers met de helft van de suiker los.
- Klop de eiwitten en het zout op.
- Voeg de andere helft van de suiker geleidelijk toe.
- Klop tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost.
- Spatel de eidooiers door het opgeklopte eiwit.
- Zeef de bloem en de maizena in gedeelten boven de luchtige massa en meng het door elkaar.
- Doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 centimeter.
- Spuit vingers van ongeveer 10 centimeter lang op de bakplaat, laat er ongeveer 2 millimeter tussen zitten zodat ze tijdens het bakken als een plak aan elkaar komen.
- Spuit ook 2 cirkels van ø 18 centimeter.
- Bestrooi de lange vingers met een theezeefje met fijne suiker en blaas de overtollige suiker van het bakpapier af.
- Bak de lange vingers af in 13 tot 18 minuten, tot ze goudbruin zijn.
- Snijd de plakken lange vingers aan de onderkant strak bij en snijd de cirkels stak af.
Krokante bodem
- Tempereer de chocolade en meng de cornflakes erdoor.
- Doe het mengsel in de bakring van 20 centimeter.
- Druk de massa goed aan en laat opstijven in de koelkast.
Chocolademousse
- Verwarm de eidooiers, het ei en de fijne suiker au bain-marie en roer tot het mengsel 60 graden is.
- Haal van de au bain-marie en klop op middelhoge snelheid voor 3-4 minuten tot de kom koel is en het mengsel dik.
- Klop 300 gram slagroom stijf en meng deze met de mascarpone.
- Breng de overige slagroom aan de kook.
- Haal van het vuur, voeg de gelatine toe.
- Doe de chocolade in een hittebestendige kom en giet de warme slagroom er over.
- Laat 3 minuten staan en roer tot een gladde massa.
- Voeg een lepel van de geklopte room aan het chocolademengsel toe.
- Vouw dan het chocolademengsel en de resterende geklopte room in het ei en suikermengsel, tot er geen strepen blijven.
- Giet in glazen kom en laat opstijven.
Koffielikeur
- Meng de koffielikeur met de espresso.
Opbouw
- Begin met de krokante bodem.
- Zet langs de rand de plakken lange vingers.
- Verdeel een laag chocolademousse op de bodem en verdeel daarover een laagje verse aardbeien.
- Dompel de ronde lange vingers plak even in de koffielikeur en leg deze op de chocolademousse.
- Herhaal weer met een laag chocolademousse en verse aardbeien.
- Leg hierop de andere plak lange vingers.
- Klop de slagroom op met wat suiker.
- Verdeel bovenop de taart toefjes slagroom, plakjes aardbeien en rasp van de reep pure chocolade.
- Strik een mooi lint om de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.