De macaronschelpen
- Bedek twee bakplaten met bakpapier.
- Doe de gemalen amandelen en poedersuiker in de foodprocessor met messen en meng goed door elkaar.
- Hel over in een grote kom.
- Ontvet de kom en garde van de keukenmachine met een citroen.
- Doe 165 gram eiwit in de kom en klop tot het wit en stevig begint te worden.
- Doe de fijne suiker en het water in een steelpan en kook tot 118°C.
- Schenk de suikersiroop al kloppend bij het eiwitmengsel en klop nog zeker 8 minuten door tot het is afgekoeld.
- Meng ondertussen de andere 165 gram eiwit met een spatel door het amandel-poedersuikermengsel.
- Meng hier vervolgens in drie keer de Italiaanse merengue door.
- Verdeel over twee kommen en breng het ene mengsel op kleur met oranje kleurstof en het andere met de rode kleurstof.
- Goed doorslaan tot de substantie spuitbaar is.
- Vul twee spuitzakken met de twee beslagen. Spuit kleine hoopjes meringue op de bakplaat.
- Klop de plaat op het aanrecht om luchtbellen te verwijderen.
- Bestuif de oranje macarons licht met cacao.
- Laat de macarons minimaal een half uur rusten, tot ze een huidje hebben gevormd.
- Verwarm de oven ondertussen tot 150°C.
- Bak de macarons 16 minuten.
- Laat goed afkoelen.
De sinaasappel-chocoladevulling
- Breng slagroom en fijne kristalsuiker aan de kook.
- Doe de pure chocolade in een kom.
- Schenk de helft van de hete slagroom over de chocolade en laat de chocolade smelten.
- Meng dit voorzichtig door.
- Voeg de rest van de slagroom toe en blijf goed roeren tot een egale ganache.
- Maak het mengsel extra glad met de staafmixer.
- Voeg daarna boter en sinaasappelrasp toe. Roer goed door.
- Doe in een spuitzak en laat het geheel opstijven in de koelkast. Maar zorg ervoor dat het wel spuitbaar blijft, dus haal het op tijd uit de koeling.
De frambozenvulling
- Kook frambozen, 2 eetlepels water en 1 eetlepel suiker op laag vuur.
- Zodra de frambozen kapot gekookt zijn, zeef de frambozenpuree boven een kommetje.
- Ontvet de kom en de garde.
- Doe eiwit en cream of tartar in de mengkom en begin met kloppen.
- Kook water en fijne suiker tot een suikersiroop van 118°C.
- Giet de warme siroop al kloppend bij de eiwitten zodra deze schuimig is en stijf begint te worden. Blijf kloppen tot de meringue op kamertemperatuur is.
- Mix de boter er lepel voor lepel doorheen.
- klop als laatste de gezeefde en afgekoelde frambozenpuree erdoorheen.
Samenstellen
- Spuit op de helft van de oranje macarons een beetje sinaasappel-chocoladevulling en dek af met de andere helft macarons.
- Spuit op de helft van de roze macarons de frambozenvulling en dek af met de andere helft van de macarons.
- Laat opstijven en koud worden in de koeling.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.