E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Macaron virgin mojito

De macaron is een verfijnd Frans koekje met een niet te zoete vulling. Deze macarontaart is gevuld met munt, witte chocolade en dulce de leche. 

Amel

Recept van
Amel

Taart
Koekjes
(3) reviews

Ingrediënten

Macaronbeslag

  • 300 gram amandelmeel 
  • 300 gram poedersuiker 
  • 240 gram eiwit 
  • 200 gram suiker 
  • 50 milliliter water
  • Munt-extract

Vulling

  • 400 gram witte chocolade 
  • 500 gram mascarpone
  • 2 eetlepels dulce de leche 
  • 200 gram slagroom
  • 3 limoen 
  • 2 citroen 
  • Citroen-extract

Decoratie

  • Verse munt 
  • Gedroogde rozen

Bereidingswijze

Macarontaart met munt

Een macarontaart met een lekkere combinatie van smaken: munt, witte chocolade en het karamel van de dulce de leche. Tip van Janny: wanneer je iets minder munt gebruikt is de taart nóg lekkerder.

Bakbenodigdheden

  • Bakplaten
  • Bakpapier
  • Spuitzak
  • Spuitmondje

Voorbereiding voor de macarontaart

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.

Macaronbeslag

  • Maal de amandelen samen met de poedersuiker fijn.
  • Voeg 120 gram eiwit toe en spatel door het amandel-poedersuikermengsel.
  • Voeg het munt-extract en de groene kleurstof toe.
  • Kook 180 gram van de suiker samen met het water tot 118 graden.
  • Klop de rest van de eiwitten op als de suikersiroop de 80 graden heeft bereikt.
  • Voeg 20 gram suiker toe en klop de eiwitten verder op.
  • Voeg de suikersiroop in een keer toe.
  • Klop het mengsel goed tot het de 50 graden heeft bereikt.
  • Voeg de meringue aan het amandelmengsel en macaroneer het beslag.
  • Doe het beslag in een spuitzak met een spuitmondje.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Spuit 4 grote macarons op de bakplaat.
  • Prik de belletjes aan het oppervlak van de macarons kapot met een satéprikker.
  • Laat het beslag minimaal 10 minuten drogen.
  • Bak de grote macarons 20 à 30 minuten op 150 graden.
  • Laat de macarons afkoelen op de bakplaat.
  • Trek het bakpapier van de macaron zodra de macarons compleet zijn afgekoeld.
  • Zet de macarons aan de kant tot de opbouw van de macarontaart.

Citroencrème

  • Klop de mascarpone op samen met de slagroom totdat er een luchtige crème onstaat. 
  • Voeg de dulce de leche toe aan de crème.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie. 
  • Laat het afkoelen en voeg de chocolade toe aan de mascarpone-slagroomcrème. 
  • Voeg het citroen-extract en de citroenrasp toe.

Opbouw van de macarontaart

  • Zet de eerste macarons op een serveerschaal.
  • Vul de macarons met de citroencrème.
  • Herhaal de stappen met de 3 andere macarons en versier de macarontaart met verse munt en gedroogde rozen.

Zien hoe Robèrt macarons maakt?

Bekijk de instructievideo

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.