Macarontaart met munt
Een macarontaart met een lekkere combinatie van smaken: munt, witte chocolade en het karamel van de dulce de leche. Tip van Janny: wanneer je iets minder munt gebruikt is de taart nóg lekkerder.
Bakbenodigdheden
- Bakplaten
- Bakpapier
- Spuitzak
- Spuitmondje
Voorbereiding voor de macarontaart
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
Macaronbeslag
- Maal de amandelen samen met de poedersuiker fijn.
- Voeg 120 gram eiwit toe en spatel door het amandel-poedersuikermengsel.
- Voeg het munt-extract en de groene kleurstof toe.
- Kook 180 gram van de suiker samen met het water tot 118 graden.
- Klop de rest van de eiwitten op als de suikersiroop de 80 graden heeft bereikt.
- Voeg 20 gram suiker toe en klop de eiwitten verder op.
- Voeg de suikersiroop in een keer toe.
- Klop het mengsel goed tot het de 50 graden heeft bereikt.
- Voeg de meringue aan het amandelmengsel en macaroneer het beslag.
- Doe het beslag in een spuitzak met een spuitmondje.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Spuit 4 grote macarons op de bakplaat.
- Prik de belletjes aan het oppervlak van de macarons kapot met een satéprikker.
- Laat het beslag minimaal 10 minuten drogen.
- Bak de grote macarons 20 à 30 minuten op 150 graden.
- Laat de macarons afkoelen op de bakplaat.
- Trek het bakpapier van de macaron zodra de macarons compleet zijn afgekoeld.
- Zet de macarons aan de kant tot de opbouw van de macarontaart.
Citroencrème
- Klop de mascarpone op samen met de slagroom totdat er een luchtige crème onstaat.
- Voeg de dulce de leche toe aan de crème.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie.
- Laat het afkoelen en voeg de chocolade toe aan de mascarpone-slagroomcrème.
- Voeg het citroen-extract en de citroenrasp toe.
Opbouw van de macarontaart
- Zet de eerste macarons op een serveerschaal.
- Vul de macarons met de citroencrème.
- Herhaal de stappen met de 3 andere macarons en versier de macarontaart met verse munt en gedroogde rozen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.