Macarontaart met aardbeien
Witte chocolade, aardbeien, vanille en room is volgens Robèrt een hele mooie combinatie in deze macarontaart.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Foodprocessor
- Taartring met een diameter van 22 centimeter
- Spuitzakken
- Ronde spuitmondjes
- Staafmixer
- Handmixer
- Bakplaat
- 2 siliconen bakmatten
- Acetaatfolie
Voorbereiding voor de macarontaart
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Week de gelatine in koud water.
Macaron-schelpen
- Maal de poedersuiker en het amandelmeel in de foodprocessor tot een fijne broyage en zeef het.
- Voeg 55 gram van het eiwit toe en maak hier een pasta van.
- Kook het water met de fijne kristalsuiker tot 118 graden.
- Klop het overige eiwit stijf tot het mooi glanst.
- Meng het eiwit in drie delen met het amandelmengsel en maak er een lopend beslag van.
- Doe het beslag in de spuitzakken en spuit 2 rondjes op de siliconen bakmatten met een diameter van 22 centimeter.
- Spuit kleine macarons op ter decoratie en laat de macarons voor 30 minuten drogen.
- Bak de grote macarons af in 20 minuten en bak de kleine macarons af in 11 minuten.
- Zet de oven naar 230 graden.
- Zet de macarons weg tot de opbouw van de macarontaart.
Biscuit
- Klop het eiwit samen met de suiker stijf.
- Spatel de eidooiers erdoor.
- Zeef de bloem en maizena boven het mengsel uit en spatel door.
- Strijk het beslag uit over een bakplaat en bak voor 9-11 minuten op 230 graden.
Aardbeienjam
- Kook de aardbeien met de geleisuiker en het citroensap tot er een jam ontstaat.
Wittechocolade-dragonmousse
- Doe de blaadjes dragon en de vanille in de slagroom.
- Verwarm de slagroom met dragon en vanille en giet over de chocolade.
- Laat even staan, meng goed en zorg ervoor dat alle chocolade is gesmolten.
- Mix de ganache glad met een staafmixer.
- Kook het water samen met de suiker tot 118 graden tot een siroop.
- Giet de siroop op de eidooiers en voeg de gelatine toe.
- Mix dit tot het is afgekoeld.
- Meng de pâte à bombe met de ganache.
- Klop de slagroom lobbig en spatel dit in delen door het pâte à bombe-mengsel.
Opbouw van de macarontaart
- Bekleed de taartring met acetaatfolie.
- Steek een ring uit het biscuit ter grootte van de macaron en besmeer met de aardbeienjam.
- Leg aardbeien langs de rand en in het midden en smeer af met de mousse.
- Laat dit een uur opstijven.
- Leg de onderste macaron-schelp neer en leg de opgesteven aardbeien met mousse erop.
- Plaats de bovenste macaron-schelp erop.
- Maak kleine bloemetjes van de marsepein.
- Tempereer de witte chocolade en smeer uit op acetaatfolie of een vel bakpapier.
- Maak krullen van de witte chocolade.
- Decoreer de macarontaart met de kleine macarons, de marsepein-bloemetjes, chocoladekrullen en twee aardbeien.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.