Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C,
- Vet een grote ruitvormige bakvorm in en bedek met bakpapier. Heeft u geen ruitvormige bakvorm? Bedek dan een diepe bakplaat met bakpapier.
- Leg spuitzakken en bakpapier klaar.
Cake
- Meng boter, suiker, bloem, bakpoeder en zout goed door elkaar in de keukenmachine.
- Meng in een aparte kom melk, eieren en vanille-extract door elkaar en voeg dan pas bij het botermengsel. Mix dit voorzichtig tot een glad deeg.
- Giet in de bakvorm of op de bakplaat en bak de cake 45-55 minuten in de warme oven.
- Laat afkoelen op een taartrooster.
- Verlaag de oventemperatuur naar 150°C.
Botercrème
- Meng in een keukenmachine poedersuiker, zout en boter langzaam door elkaar.
- Meng de melk en vanille. Voeg bij het botermengsel en klop dan op hoge snelheid tot een luchtig mengsel.
- Smeer de koude cake af met de botercrème en zet koel weg..
- Doe de restant van de botercrème in een spuitzak.
Macarons
- Meng amandelpoeder met de poedersuiker en zeef boven een beslagkom.
- Maak suikerstroop door water met fijne suiker zonder te roeren te koken tot 115°C.
- Klop 80 gram eiwitten langzaam op tot eiwitschuim
- Haal de suikerstroop van het vuur en giet al kloppend voorzichtig bij het eiwitschuim.
- Blijf nog 10-15 minuten kloppen tot merengue enigszins afgekoeld is.
- In een aparte kom resterende 80 gram eiwitten met amandelpoedermengsel kloppen tot een egale massa.
- Roer beetje bij beetje de meringue door het amandelmengsel. Verdeel in twee gelijke delen.
Koffie macarons
- Zeef boven een van de twee macaronmengsel de oploskoffie en roer het er voorzichtig doorheen.
- Doe het beslag in een spuitzak.
- Bekleed de bakplaat met een vel schoon bakpapier en spuit hier bolletjes meringue op.
- Laat 30 minuten op kamertemperatuur drogen.
- Bak de macarons 15-20 minuten in de warme oven.
Koffiecrème
- Klop de boter luchtig, voeg poedersuiker toe en roer goed door.
- Voeg als laatste de amandelpoeder toe.
- Los de oploskoffie met 1 eetlepel warm water en roer door de crème.
- Doe de crème in een spuitzak en spuit op de helft van de koffiemacarons een beetje koffiecrème. Dek af met de andere helft macarons.
- Zet koud weg.
Vanille macarons
- Snijd het vanillestokje open, schraap het merg er uit en roer dit door het tweede meringuebeslag. Doe in een spuitzak.
- Bekleed de bakplaat met een vel schoon bakpapier en spuit hier bolletjes meringue op.
- Laat 30 minuten drogen op kamertemperatuur.
- Bak de macarons 15-20 minuten in de warme oven.
Vanillecrème
- Klop de boter luchtig en voeg voorzichtig de poedersuiker toe. Klopt goed door.
- Voeg als laatste de amandelpoeder toe en het merg uit het vanillestokje toe.
- Klop tot een gladde crème.
- Doe de crème in een spuitzak en spuit op de helft van de vanillemacarons een toefje crème. Dek af met de andere helft macarons.
- Zet koud weg.
Chocolade macarons
- Meng amandelpoeder, poedersuiker en cacao en zeef boven een beslagkom.
- Maak suikerstroop door het water met fijne suiker zonder te roeren te koken tot 115°C.
- Klop 80 gram eiwitten langzaam op tot wit schuim.
- Haal de suikerstroop van het vuur en schenk dit al kloppend voorzichtig bij het eiwitschuim.
- Klop de meringue nog 10-15 minuten goed door tot stijve pieken en het schuim enigszins afgekoeld is.
- Klop in een andere kom resterende 80 gram eiwitten met amandelpoedermengsel tot een egale massa. Roer de kleurstof erdoor.
- Roer in twee delen voorzichtig de meringue door het amandelmengsel. Schep in een spuitzak.
- Bekleed de bakplaat met een vel schoon bakpapier en spuit hier bolletjes meringue op.
- Laat 30 minuten op kamertemperatuur drogen.
- Bak de macarons 15-20 minuten.
Chocolade ganache
- Breek de chocolade in stukjes en doe in kom.
- Verwarm de slagroom en suiker op laag vuur en giet over de chocolade.
- Laat even staan en meng vervolgens voorzichtig tot chocolade is gesmolten.
- Roer de stukjes boter erdoor en laat heel koud laten worden in de koelkast.
- Doe de ganache vervolgens in een spuitzak en spuit op de helft van de macarons een toefje ganache. Dek af met de andere helft macarons.
- Zet koud weg.
Samenstellen
- Leg de cake op een serveerschaal.
- Decoreer de cake met de verschillende macarons. Bevestig ze met behulp van de overgebleven crèmes.
- Decoreer met frambozen en bestuif met poedersuiker.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.