Benodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- Bakpapier
- Spatel
- Spuitzakken
- Rond spuitmondje ø 10
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 145 graden.
- Leg een spuitzak met spuitmondje ø 10 klaar.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier. Als hulpmiddel kun je kleine rondjes op de onderkant van je bakpapier tekenen, zodat al je macarons even groot worden.
Vulling
- Hak de chocolade in stukjes en doe in een kom.
- Kook de room, suiker en de frambozen in een pannetje.
- Giet de warme room met frambozenpuree bij de witte chocolade.
- Roer goed door tot een geheel en laat opstijven in de koelkast.
Wil je weten waar je een macaron nog meer mee kan vullen? Klik dan hieronder!
5x de lekkerste vullingen voor macarons
Beslag
- Maal de amandelen fijn. Hoe fijner hoe beter, maar pas op dat de olie niet vrijkomt, want dan heb je amandelpasta.
- Spatel 60 gram eiwit door de gemalen amandelen.
- Roer vervolgens 150 gram kristalsuiker of poedersuiker door het mengsel en voeg daarna de kleurstof toe.
- Spatel opnieuw rustig door.
- Breng 200 gram suiker met het water aan de kook tot 120 graden.
- Doe ondertussen de andere 60 gram eiwit in de kom van een staande mixer.
- Begin met het opkloppen van het eiwit als de suikersiroop 113 graden is en voeg de overige 15 gram suiker geleidelijk toe.
- Voeg de suikersiroop in een dunne straal toe aan het eiwit, zodra deze 120 graden is.
- Zet de mixer in de hoogste stand en blijf doorkloppen tot je een mooie glanzende meringue hebt.
- Macroneer de meringue met het gekleurde beslag.
- Doe elk beslag in een spuitzak en spuit mooie macarons op de bakplaat.
- Bak de macarons in 15 tot 17 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Haal ze direct na het bakken met bakpapier en al van de bakplaat en laat ze verder afkoelen.
Opbouw
- Doe de vulling in een spuitzakje.
- Vul elke macaron met de vulling.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.