Voorbereiding voor macarons
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg spuitzakken klaar
- verwarm de oven voor op 135°C.
Macaron paste
- Maal in een keukenmachine de gemalen amandelen en poedersuiker heel fijn.
- Klop de eiwitten stijf.
- Doe het amandel/suikermengsel in een kom en voeg genoeg eiwit toe tot u een soepele paste heeft.
Italiaanse meringue
- Maak suikerstroop door het water en suiker aan de kook te brengen en te verwarm tot 110°C.
- Sla eiwitten stijf en schenk al kloppen voorzichtig de suikerstroop er bij. Klop nog even goed door tot de meringue afgekoeld is.
- Sla 1/3 van de Italiaanse Meringue door de macaron paste.
- Klop het goed door om de paste wat soepeler te maken. Voeg al kloppend weer 1/3 toe en tenslotte het laatste deel.
- Doe het mengsel in een spuitzak en spuit nette rondjes van 4 centimeter doorsnee op de bekleden bakplaat.
- Tik met de bakplaat twee keer op het aanrecht om de rondjes mooi vlak te maken en eventuele luchtbelletjes te verwijderen.
- Laat 30-45 minuten drogen.
- Bak de macarons in circa 10-12 minuten. Ze hebben dan een mooi voetje en zijn dof geworden.
- Haal de macarons uit de oven en laat en afkoelen op het bakpapier op een rooster.
- Eenmaal afgekoeld van het bakpapier afhalen en vullen met de Melkchocolade sesam crème
Melkchocolade sesam crème
- Doe de eidooiers in een grote hittebestendige kom en roer ze glad.
- Doe de slagroom en de melk in een pan en verwarm op laag vuur.
- Als het zuivelmengsel heet is, giet het al kloppend bij de dooiers.
- Schenk terug in de pan en zet er een suikerthermometer in. Verwarm al roerend tot 75°C.
- Pak een nieuwe kom en breek daar de chocolade in.
- Zeef het warme mengsel boven de chocolade.
- Roer tot alles is opgelost. Voeg dan de sesamolie toe en roer deze er goed door.
- Laat afkoelen.
- Doe in een spuitzak en vul de macarons hiermee.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.