Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Steelpan
- Glazen kom
- Steekvorm hart
- Zwarte stift
- Spuitzakken
- Spuitmondje
- Groot wit bord
- Vershoudfolie
- Thermometer
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden en week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
Zwitserse room
- Begin met de basis en maak een banketbakkersroom: meng in een glazen kom de roompoeder met een scheutje melk en roer met een garde tot een papje.
- Voeg de overige pan met 20 gram suiker en vanillemerg aan de steelpan toe en breng aan de kook.
- Maak met een deel van de gekookte melk familie met het roompoederpapje en giet het papje terug in de pan bij de hete melk.
- Verhit het mengsel opnieuw en laat het binden.
- Als het mengsel weer iets slapper wordt, dan is het gaar. Stort de banketbakkersroom op een bord, dek af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast.
- Ga verder met de macaron.
- Klop room en 20 gram suiker stijf.
- Verhit een pan met de gelatine en het aanhoudend vocht, verwarm tot de gelatine is opgelost en voeg een klein beetje banketbakkersroom toe. Roer goed.
- Schep de slagroom in een kom en klop de banketbakkersroom even glad in de keukenmachine.
- Voeg vervolgens gelatine aan de banketbakkersroom toe, spatel slagroom erdoor en plaats tot gebruik in de koelkast.
Macaron
- Voeg broyage met 65 gram eiwit aan een kom toe en meng goed tot een spijs-achtige substantie.
- Kleur het mengsel met een theelepel kleurstofpoeder en roer tot de kleur goed gemengd is.
- Verhit een pan met suiker en 70 gram water tot 120 graden.
- Klop 65 gram eiwit in een vetvrije kom mooi stevig, voeg een klein beetje suiker en volg met suikersiroop. Draai koud en laat het eiwitmengsel mooi glanzen.
- Teken op een vel bakpapier 2 harten, plaats het bakpapier met de inkt naar beneden op een bakplaat.
- Meng een deel van het opgeklopte eiwit met het broyage-mengsel en maak familie.
- Voeg vervolgens de overige eiwit toe en spatel goed door.
- Sla vervolgens de eiwitten kapot en laat het beslag lopen (zie video).
- Schep het eiwitmengsel in een spuitzak en vul hiermee de harten op de bakplaat.
- Plaats de macarons in de over en bak 25 minuten.
- Ga verder met de Zwitserse room.
Afwerken/decoreren
- Smeer 1 macaronhart in met de frambozenjam en versier de rand van het hart met frambozen.
- Schep de Zwitserse room in een spuitzak.
- Spuit de Zwitserse room tussen de frambozen en dek af met het andere macaronhart.
- Garneer het taartje met extra frambozen en poedersuiker.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.