Bakgereedschap
- Bakplaten
- Bakpapier
- Staande mixer met toebehoren
- Foodprocessor
- Suikerthermometer
- Houten spatel
- Staafmixer
- Spuitzakken
- Rond spuitmondje ø 8
- 1 kegel van 40 centimeter piepschuim
- Papier om de kegel mee te bedekken
- Cocktailprikkers
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht.
- Bekleed bakplaten met bakpapier.
Macarons
- Maak het recept in 3 keer, voeg elke keer een andere kleur toe.
- Maal de amandelpoeder en poedersuiker in de foodprocessor fijner.
- Zeef het mengsel 2 keer.
- Breng de suiker met het water aan de kook tot 118 graden.
- Klop 75 gram eiwit op tot stijve pieken, zodra de suikersiroop 114 graden is.
- Voeg de suikersiroop van 118 graden langzaam toe aan het eiwit en klop het mengsel op de hoogste stand tot een glanzende meringue op kamertemperatuur.
- Roer de overige 75 gram eiwit met een houten spatel door het meelmengsel.
- Voeg de kleurstof toe en maak er een dikke pap van.
- Schep een klein beetje meringue bij de pap en roer goed door.
- Voeg daarna de rest toe en spatel het met een stevige slag tot het samenvloeit.
- Doe het beslag in een spuitzak met ronde spuitmond.
- Spuit cirkels van ongeveer ø 4 centimeter op een bakplaat met bakpapier.
- Tik licht op de onderkant van de bakplaat om de lucht eruit te slaan.
- Bak de macarons ongeveer 10 – 12 minuten. Draai de bakplaat halverwege om.
- Herhaal het recept 2 keer.
Ganache
- Kook de frambozen in tot een dikke massa.
- Haal door een zeef en laat afkoelen.
- Maal de pistachenootjes tot een pasta.
- Breng de passievruchten aan de kook en laat 10 minuten borrelen.
- Haal door een zeef om de pitjes eruit te halen. Laat afkoelen.
- Verwarm de slagroom tot het kookpunt.
- Doe de chocolade in een hittebestendige bak.
- Giet de warme slagroom erover en laat een minuut staan.
- Roer daarna met een garde tot een egale ganache.
- Voeg het vanille extract toe.
- Verdeel de ganache over 3 bakjes.
- Voeg aan 1 bakje de frambozen, aan 1 bakje de passievruchten en aan 1 bakje de pistachepasta toe.
- Doe elke vulling in een spuitzak en laat opstijven in de koeling.
Royal Icing
- Klop de poedersuiker, meringuepoeder en 2 eetlepels van het water tot een glad, maar gestructureerd glazuur.
- Voeg indien nodig meer water toe.
- Verdeel het glazuur over 3 kommen.
- Kleur elk kommetje, overeenkomstig met de 3 kleuren van de macarons.
- Bedek het glazuur tot gebruik met huishoudfolie direct op het oppervlak.
Opbouw
- Bedek de piepschuim kegel met het papier en plak hem vast met royal icing.
- Vul de oranje macarons met passievrucht ganache.
- Vul de groene macarons met pistache ganache.
- Vul de rode macarons met frambozen ganache.
- Doe de icing in 3 spuitzakken.
- Spuit een beetje icing op een kant van een macaron en plak deze op het papier. Gebruik eventueel cocktailprikkers om ze vast te maken aan de kegel.
- Begin onderaan met groen en bouw zo verder op naar boven met oranje.
- Leg de overgebleven groene, oranje en rode macarons rondom de toren.
- Decoreer de gaten met eetbare bloemen.
- Laat de toren minimaal 2 uur opstijven, voordat je hem verplaatst.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.