Voorbereidingen
- Zorg dat de boter en de melk op kamertemperatuur zijn.
- Week de gist in de melk.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bakgereedschap
- Broodbakblik 28 centimeter
Suikerbrood
- Doe de bloem in de kom, mix daar het zout en de kaneel door.
- Maak een kuiltje in de bloem en giet daar de melk met het gist in.
- De eieren, de gembersiroop, de olijfolie en de boter kunnen erbij.
- Kneed het geheel tot een soepel deeg.
- Laat 60 minuten rijzen onder een vochtige doek, kan op kamertemperatuur.
- Sla het brood voorzichtig door.
- Mix de kaneelsuiker en de parelsuiker en strooi het geheel uit over het werkblad.
- Rol het deeg erdoorheen, vorm het deeg, zonder te veel te kneden, zorg dat alle suiker erin is opgenomen.
- Laat het deeg weer zo’n 60 minuten rijzen onder een vochtige doek.
- Bak het deeg in 50 minuten goudbruin.
- Wanneer het brood klaar is, direct insmeren met gesmolten boter.
Garnering
- Leg ter decoratie 2 kaneelstokjes bij het brood neer.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.