Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Vet een springvorm van 20 centimeter in.
Cake
- Klop de eiwitten luchtig.
- Klop het eigeel met de suiker luchtig.
- Voeg beetje bij beetje de bloem, kaneel en bakpoeder toe aan het eigeel-mengsel.
- Voeg het maanzaad toe.
- Voeg ook de melk toe.
- Meng uiteindelijk ook de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag.
- Verdeel je beslag in 4 gelijke delen.
- Giet een deel in de ingevette springvorm en bak de cakes in zo’n 20-25 minuten gaar.
- Laat de cakes afkoelen op een rooster.
Crème
- Scheid de eieren.
- Klop in een kom de eidooiers met de suiker luchtig.
- Voeg de bloem toe.
- Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
- Breng de melk met het vanillestokje en -merg aan de kook.
- Haal het vanillestokje uit de pan.
- Schenk de helft van de gekookte melk in de kom met de eidooiers, suiker en bloem.
- Roer goed door.
- Giet het mengsel terug bij de overige melk in de pan.
- Kook tot het begint in te dikken.
- Zet je vuur uit en voeg 50 gram boter toe.
- Roer door tot de boter is gesmolten.
- Stort het mengsel in een schaal, dek af met folie en laat afkoelen.
- Als de room is afgekoeld voeg je de overige 200 gram boter in blokjes toe.
- Mix door met een handmixer.
Decoratie
- Stapel de taart in de volgende volgorde op:
- Biscuit – crème – vijgenjam
- Biscuit – crème – vijgenjam
- Biscuit – crème – vijgenjam
- en eindig met biscuit.
- Smeer de taart af met de crème.
- Decoreer de taart met maanzaad, vijgen en zilveren versiersels.
Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Handmixer
- Garde
- Springvorm(en) van ø 20 centimeter
- Paletmes
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.