E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Maanzaad & Citroen Strüdel

Menno

Recept van
Menno

Taart
(16) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 500 gram tarwebloem
  • 1 theelepel zout
  • 120 gram roomboter
  • 240 milliliter volle melk
  • 2 eidooiers
  • 1 stuk citroenrasp
  • 20 gram verse gist

Maanzaad-citroenvulling

  • 190 gram kristalsuiker
  • 200 milliliter water
  • 225 gram maanzaad
  • 3 eetlepels roomboter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels honing
  • geraspte schil van 2 citroenen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 90 milliliter rum
  • 100 gram rozijnen

Samenstellen

  • poedersuiker
  • ei

Bereidingswijze

Deeg

  • Verwarm de oven voor op 185°C.
  • Meng bloem en zout in een kom.
  • Smelt de boter in een pan en voeg melk, eidooiers en geraspte citroenschil toe.
  • Brokkel de gist in een kom.
  • Verwarm tot circa 38°C, schenk bij de gist. Roer even door en voeg bij de bloem.
  • Kneed 10 minuten goed door tot een soepel deeg.
  • Bedek de kom met plasticfolie en laat het deeg 45 minuten rijzen op een warme plek.

Maanzaad-citroenvulling

  • Meng suiker en water in een pan, breng aan de kook en schakel dan de warmte terug.
  • Doe nu de rest van de ingrediënten, behalve rum en rozijnen, in de pan en laat dit op rustig vuur 5 minuten pruttelen.
  • Haal van het vuur en roer rum en rozijnen erdoor.
  • Laat afkoelen.

Samenstellen

  • Leg het gerezen deeg op een bestoven werkbank en rol het uit tot een rechthoek.
  • Bestrijk met het afgekoelde maanzaad-citroenmengsel en rol het deeg op.
  • Vouw de zijkanten naar beneden en leg op een bakplaat.
  • Bestrijk de buitenkant van de strüdel met losgeklopt ei.
  • Bak ongeveer 35-45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de strüdel afkoelen en bestuif de bovenkant met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.