Deeg
- Verwarm de oven voor op 185°C.
- Meng bloem en zout in een kom.
- Smelt de boter in een pan en voeg melk, eidooiers en geraspte citroenschil toe.
- Brokkel de gist in een kom.
- Verwarm tot circa 38°C, schenk bij de gist. Roer even door en voeg bij de bloem.
- Kneed 10 minuten goed door tot een soepel deeg.
- Bedek de kom met plasticfolie en laat het deeg 45 minuten rijzen op een warme plek.
Maanzaad-citroenvulling
- Meng suiker en water in een pan, breng aan de kook en schakel dan de warmte terug.
- Doe nu de rest van de ingrediënten, behalve rum en rozijnen, in de pan en laat dit op rustig vuur 5 minuten pruttelen.
- Haal van het vuur en roer rum en rozijnen erdoor.
- Laat afkoelen.
Samenstellen
- Leg het gerezen deeg op een bestoven werkbank en rol het uit tot een rechthoek.
- Bestrijk met het afgekoelde maanzaad-citroenmengsel en rol het deeg op.
- Vouw de zijkanten naar beneden en leg op een bakplaat.
- Bestrijk de buitenkant van de strüdel met losgeklopt ei.
- Bak ongeveer 35-45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de strüdel afkoelen en bestuif de bovenkant met poedersuiker.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.