Benodigdheden
- Standmixer
- Bakspray
- Bakplaat
- Bakkwastje
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Spray de bakplaat in met bakspray.
Broodjes
- Meng de bloem, zout, gist, suiker, boter en margarine met de standmixer.
- Blijf mixen en voeg langzaam de melk toe.
- Laat de mixer kneden tot je een soepel deeg hebt, waar je een mooi vliesje van kan trekken.
- Strooi een klein beetje bloem op de werkbank.
- Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en bol elk stukje op.
- Laat de deegbolletjes ongeveer 10 minuten rusten op kamertemperatuur.
- Draai de deegbolletjes om, zodat de sluiting naar boven komt te liggen.
- Maak een rolletje van elk deegje.
- Rol nu de rolletjes voorzichtig verder tot lange, gladde deeg strengen van 40 centimeter zonder scheuren.
- Zorg dat er een klein bolletje aan beide uiteinden van de streng zit.
- Knoop de streng tot een krakeling met de uiteinden naar boven stekend.
- Haal het linker uiteinden bovenlangs door de linker lus. Herhaal aan de rechterkant.
- Als het goed is, heb je nu een broodje geknoopt.
- Laat de broodjes voor ongeveer 45 minuten rijzen in de rijskast. Als je geen rijskast hebt, kun je er zelf een maken door een bakje kokend water onderin een niet-voorverwarmde oven te zetten en daar de broodjes boven zetten.
- Strijk de broodjes af met losgeklopt ei.
- Bak de broodjes in ongeveer 9 minuten gaar en goudbruin.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.