Bladerdeeg
- Kneed boter, bloem, water en zout door elkaar tot een deegbal ontstaat.
- Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Rol uit tot een langwerpige plak en vouw in drieën als een brief.
- Draai een kwartslag, rol opnieuw uit en vouw in drieën.
- Laat 20 minuten rusten in de koelkast.
- Herhaal dit 3 keer.
- Laat het deeg uiteindelijk in de koelkast rusten tot gebruik
Vulling
- Schil de peer en snijd in blokjes.
- Bak noten en peren even aan in een koekenpan.
- Doe dit in een keukenmachine met alle overige ingrediënten behalve de kruiden. Hak grof.
- Breng op smaak met de kruiden.
Samenstellen
- Verwarm de oven voor op 185°C.
- Rol het deeg uit tot een grote plak.
- Snijd hier twee cirkels met een diameter van 24 centimeter uit.
- Leg een cirkel op een bekleden bakplaat.
- Leg de vulling op de cirkel, maar laat de rand vrij.
- Kluts de room en het ei en smeer de rand in.
- Dek de vulling af met de tweede deegcirkel en druk de randen goed aan.
- Bestrijk met het geklutste ei. Snijd een mooi patroon in het deeg en bestrijk opnieuw met ei.
- Bak de pithivier ongeveer 20 minuten in de warme oven.
- Haal uit de oven en bestuif met poedersuiker. Bak vervolgens nog 15 minuten in de oven.
- Laat afkoelen voor serveren.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.