Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een cakevorm met een diameter van 24 centimeter in en bestuif met bloem.
- Leg een spuitzak met spuitmondje klaar.
Voor de cake
- Meng roomboter en suiker in de keukenmachine.
- Voeg één voor één de eieren toe aan het boter-suiker mengsel en blijf mixen tot een mooi homogeen mengsel.
- Snijd vanillestokjes open en schraap het merg er uit. Snijd de stemgember fijn. Voeg beiden toe aan het beslag.
- Meng in een kom bloem, cacao en bakpoeder met elkaar.
- Smelt chocolade au bain-marie en voeg vervolgens de room toe. Kluts goed door elkaar tot het goed is gemengd.
- Voeg het bloemmengsel en chocolamengsel om en om toe aan het boter-suiker mengsel, begin en eindig met het bloemmengsel. Blijf kloppen tot een mooi homogeen cakebeslag.
- Hak de gedroogde pruimen fijn en roer door het cakebeslag.
Cakevulling
- Maak de keukenmachine schoon en voeg alle ingrediënten van de vulling toe. Mix goed door elkaar tot een homogeen geheel.
- Vul het cakeblik met de helft van het beslag. Spreid vervolgens de vulling uit over het beslag, maar laat de buitenste rand vrij. Overgiet met het overige beslag.
- Bak de cake in 45 minuten gaar in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake klaar is: steek hem in het midden van de cake. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar.
- Laat afkoelen op een rooster.
Garnering
- Doe avocado, roomkaas, boter en beide suikers in de mixvoetbeker en mix tot een mooi homogeen mengsel. Schep in een spuitzak en decoreer de cake hiermee naar wens.
- Rooster de amandelen eventueel licht in de nog warme oven. Hak ze vervolgens fijn en strooi over de garnering. Bestuif met poedersuiker.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.