Voorbereiding
- Leg 2 bakblikken klaar van 18x28x76 centimeter. Vet ze in en bestuif met bloem.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak mallen van bakpapier voor de Londen Tower Bridge.
Cakes
- Klop eieren en suiker op de hoogte stand van de keukenmachine schuimig en wit.
- Voeg vanille-extract, aardbeienpoeder en citroenrasp toe en klop op halve kracht nog even door tot alles is gemengd.
- Zeef bloem boven de mengkom en spatel dit met de hand voorzichtig door het beslag.
- Verdeel het beslag over de twee bakblikken.
- Bak de cakes in 25 minuten gaar en bruin in de hete oven.
Botercrème
- Klop eiwitten schuimig tot stevige witte pieken. Zet de keukenmachine uit.
- Doe suiker in een steelpannetje, zet net onder water en laat koken tot een suikersiroop van 121°C.
- Zet de klopper weer aan en schenk de suikersiroop voorzichtig bij het eiwitschuim. Blijf kloppen tot het mengsel op kamertemperatuur is.
- Voeg dan beetje bij beetje de boter toe en blijf continu goed kloppen tot een mooie homogene crème.
Samenstellen
- Leg de mallen op de cakes en snijd de verschillende onderdelen uit.
- Maak wegen en de brug van de overige cake.
- Kneed marsepein soepel en deel op. Breng op kleur met de kleurstoffen.
- Rol de bruine marsepein dun uit op een met poedersuiker bestoven werkblad.
- Smeer een dun laagje botercrème op de caketorens en bekleed met de bruine marsepein.
- Zet op een serveerschaal en gebruik eetbare lijm om de brug tussen de torens te hangen.
- Maak van marsepein decoratie-details en brugkoorden.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.