E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

“London calling”

Ring ring, who’s there? It’s London calling! Dit gemberkoek bouwwerk is omgetoverd tot een echte Engelse telefooncel. Inclusief rood jasje. We hebben het recept voor je vereenvoudigd tot basisrecept, waarmee je zelf lekkere gemberkoekjes kunt bakken, die je - als je wilt - ook kunt voorzien van een mooi rood laagje.

Tom

Recept van
Tom

Koekjes
(4) reviews

Ingrediënten

Gingerbread

  • 300 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 55 milliliter schenkstroop
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1,5 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 0,5 theelepel kardemom
  • 1 theelepel baksoda 
  • Zeste van 1 sinaasappelen
  • 10 gr zout

Decoratie

  • Rode poederkleurstof
  • Gele poederkleurstof 
  • 2 eiwitten

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Deegroller
  • Penseel
  • Uitsteekvormpjes

Voorbereiding

  • Bekleed de bakplaat met bakpapier. 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Gingerbread

  • Breng de boter, stroop en suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. 
  • Laat afkoelen.
  • Meng alle overige ingrediënten. 
  • Voeg het suiker-boter mengsel toe en kneed tot een deeg. 
  • Rol dun uit, verpak in folie en laat 1 uur rusten in de koelkast. Daarna nog even kort in de vriezer. 
  • Rol het deeg uit tot 4 millimeter dikte. 
  • Steek koekjes uit en leg ze op de bakplaat. 
  • Bak de koekjes in 8-10 minuten gaar. 

Decoratie

  • Als je rode koekjes wilt, kun je deze topping toevoegen. 
  • Meng de eiwitten met de kleurstof tot je de gewenste kleur hebt. 
  • Beschilder de koekjes meteen na het bakken met de ‘verf’. 
  • Herhaal als je de kleur donkerder wilt hebben. 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.