Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- Bakpapier
- Deegroller
- Penseel
- Uitsteekvormpjes
Voorbereiding
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Gingerbread
- Breng de boter, stroop en suiker aan de kook tot de suiker is opgelost.
- Laat afkoelen.
- Meng alle overige ingrediënten.
- Voeg het suiker-boter mengsel toe en kneed tot een deeg.
- Rol dun uit, verpak in folie en laat 1 uur rusten in de koelkast. Daarna nog even kort in de vriezer.
- Rol het deeg uit tot 4 millimeter dikte.
- Steek koekjes uit en leg ze op de bakplaat.
- Bak de koekjes in 8-10 minuten gaar.
Decoratie
- Als je rode koekjes wilt, kun je deze topping toevoegen.
- Meng de eiwitten met de kleurstof tot je de gewenste kleur hebt.
- Beschilder de koekjes meteen na het bakken met de ‘verf’.
- Herhaal als je de kleur donkerder wilt hebben.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.