Jan stond in de finale van Heel Holland Bakt seizoen 10. Hij heeft een grote tuin vol met fruit en bakt daar deze heerlijke Linzer Torte mee.
Recept voor Linzer Torte
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
- Snijd de boter in kleine blokjes.
- Doe alle taartingrediënten, behalve het ei, in een kom en verkruimel het tot het een beetje begint te kleven.
- Voeg nu het ei toe en kneed het kort tot een bal deeg.
- Laat het deeg ongeveer een half uur afgedekt rusten in de koelkast.
- Haal het deeg uit de koeling en kneed even kort door.
- Rol het deeg uit tot ongeveer 3 à 4 millimeter dikte.
- Steek hiervan ongeveer 90 blaadjes uit en leg ze uit elkaar in de vriezer of koelkast.
- Vet de taartpan of bakvorm licht in met boter. Rol het overige deeg uit tot 3 à 4 millimeter en bekleed hiermee de taartpan.
- Voeg naar smaak extra kruidnagel en kaneel toe aan de jam.
- Doe nu de jam in de met deeg bedekte taartpan of bakvorm.
- Klop nu een eitje los en bestrijk hiermee de blaadjes (2x).
- Leg nu het patroon voor de blaadjes op de taart. Begin vanuit het midden met 4 blaadjes tegen elkaar en werk zo verder naar de rand van de taart.
- Snijd nu het overtollige deeg weg met een mesje (ongeveer 3 millimeter boven de jam).
- Leg de laatste blaadjes dakpansgewijs helemaal rond de taart.
- Zet de taart nu in de oven en bak af in ongeveer 35 à 40 minuten.
- Laat de taart iets afkoelen, haal hem daarna uit de vorm en laat het afkoelen.
- Serveer het de volgende dag, dan is de taart nog lekkerder. Eet smakelijk!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.