E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Limone Pistacio

Hidde

Recept van
Hidde

Cake
(3) reviews

Ingrediënten

Tulband

  • 180 gram roomboter
  • 170 gram fijne kristalsuiker
  • 4 M-maat eieren
  • 1 theelepel oranjebloesemwater
  • 180 gram bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 2 theelepels wijnsteenpoeder
  • 60 gram pistachenoten
  • 2 limoenen

Garnering

  • 1 limoen
  • 150 gram kristalsuiker
  • 70 milliliter water
  • 30 gram pistachenoten
  • 125 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Spray een tulband vorm in met baking spray.

Tulband

  • Doe de boter in de keukenmachine en draai hem los.
  • Zodra de boter zacht is, voeg suiker toe en blijf mixen tot alles goed is gemengd.
  • Voeg eieren een voor een toe. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen in het botermengsel.
  • Meng de oranjebloesem er door.
  • Zeef bloem, zout en wijnsteenbakpoeder boven een kom.
  • Voeg het bloemmengsel al mixend toe aan het botermengsel. Blijf mixen tot alles goed is opgenomen.
  • Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Voeg toe aan het beslag.
  • Hak pistachenootjes fijn met een hakmolen.
  • Haal de kom uit de keukenmachine en spatel de pistachenootjes door het beslag.
  • Schep het beslag in de tulband.
  • Bak de cake in 45 minuten gaar. Hij moet stevig aanvoelen en goudbruin van kleur zijn.
  • Haal uit de oven en laat de cake 10 minuten in de tulband rusten. Stort de cake op een rooster en laat afkoelen.

Garnering

  • Schil de limoen, gebruik alleen de groene buitenzijde. Snijd de schil in dunne reepjes.
  • Doe limoenschilletjes, kristalsuiker en water in een pannetje en verhit langzaam op laag vuur. Zodra de suiker is opgelost, kook het geheel nog 7 minuten door. Schep de limoenreepjes uit het suikerwater en laat afkoelen op bakpapier.
  • Hak de pistachenootjes in grove stukjes.
  • Maak glazuur met poedersuiker en een halve eetlepel water. Roer het geheel goed door. Denk erom dat de glazuur niet te vloeibaar wordt. Voeg eventueel extra poedersuiker toe.
  • Giet de glazuur op de afgekoelde cake en decoreer met de gekonfijte limoenreepjes en gehakte pistachenootjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.