Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Spray een tulband vorm in met baking spray.
Tulband
- Doe de boter in de keukenmachine en draai hem los.
- Zodra de boter zacht is, voeg suiker toe en blijf mixen tot alles goed is gemengd.
- Voeg eieren een voor een toe. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen in het botermengsel.
- Meng de oranjebloesem er door.
- Zeef bloem, zout en wijnsteenbakpoeder boven een kom.
- Voeg het bloemmengsel al mixend toe aan het botermengsel. Blijf mixen tot alles goed is opgenomen.
- Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Voeg toe aan het beslag.
- Hak pistachenootjes fijn met een hakmolen.
- Haal de kom uit de keukenmachine en spatel de pistachenootjes door het beslag.
- Schep het beslag in de tulband.
- Bak de cake in 45 minuten gaar. Hij moet stevig aanvoelen en goudbruin van kleur zijn.
- Haal uit de oven en laat de cake 10 minuten in de tulband rusten. Stort de cake op een rooster en laat afkoelen.
Garnering
- Schil de limoen, gebruik alleen de groene buitenzijde. Snijd de schil in dunne reepjes.
- Doe limoenschilletjes, kristalsuiker en water in een pannetje en verhit langzaam op laag vuur. Zodra de suiker is opgelost, kook het geheel nog 7 minuten door. Schep de limoenreepjes uit het suikerwater en laat afkoelen op bakpapier.
- Hak de pistachenootjes in grove stukjes.
- Maak glazuur met poedersuiker en een halve eetlepel water. Roer het geheel goed door. Denk erom dat de glazuur niet te vloeibaar wordt. Voeg eventueel extra poedersuiker toe.
- Giet de glazuur op de afgekoelde cake en decoreer met de gekonfijte limoenreepjes en gehakte pistachenootjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.