Bakgereedschap
- Snijplank
- Knoflookpers
- Kommen (2 stuks)
- Bakpapier
- Pizzaschep
- Pizzasteen
- Deegroller
- Steelpan
- Vergiet
Voorbereidingen
- Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte (300 graden).
- Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.
Deeg
- Pers de teentjes knoflook.
- Plaats de bloem op het aanrecht en maak een kuiltje in het midden. Voeg 90 milliliter water, knoflook, olijfolie en zout toe.
- Kneed het mengsel tot een soepel deeg en bestuif het tussendoor met een beetje bloem. Laat het deeg een paar minuten rusten.
- Ga ondertussen verder met de topping.
- Bestuif het aanrecht met een royale laag bloem en rol het deeg met een deegroller dun uit. Bestuif de pizzaschep met bloem en plaats de deegbodem hierop.
- Beleg vervolgens de bodem met het kruidenroomkaasmengel, asperges, ham, zeekraal, roze peper en de sweet drops.
- Plaats de flammkuchen op de voorverwarmde pizzasteen en bak in 3 minuten goudbruin en knapperig.
Topping
- Pel en snijd de ui in flinterdunne ringen.
- Plaats de plakken serranoham voorzichtig op de voorverwarmde pizzasteen en bak in 3-4 minuten krokant. Haal de ham met de pizzaschep van de steen af.
- Breng een pan met water aan de kook en blancheer de groene aspergetips 2 minuten. Giet de aspergetips af in een vergiet en spoel ze na met koud water tot ze volledig zijn afgekoeld.
- Meng de crème fraîche met de kruidenroomkaas en roer goed door.
- Ga verder met het beleggen van de bodem.
Afwerken/decoratie
- Decoreer de flammkuchen met een scheutje olijfolie.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.