E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Limburgs flammkeukske

Deze Limburgs flammkeukske zit boordevol met smaken uit het Zuiden van Nederland.

Cas

Recept van
Cas

Hartig
(6) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 150 gram tarwebloem
  • 1 eetlepel olijfolie extra vergine
  • snufje zout
  • 90 milliliter water

Topping

  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels kruidenroomkaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram groene aspergetips
  • 80 gram serranoham
  • 150 gram zeekraal
  • 15 stuks sweety drops (vervangbaar door een tweekleuren paprika)
  • 10 gram roze peper (hele korrels)

Afwerken/decoratie

  • scheutje Italiaanse olijfolie

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Snijplank
  • Knoflookpers
  • Kommen (2 stuks)
  • Bakpapier
  • Pizzaschep
  • Pizzasteen
  • Deegroller
  • Steelpan
  • Vergiet

Voorbereidingen

  • Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte (300 graden).
  • Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.

Deeg

  • Pers de teentjes knoflook.
  • Plaats de bloem op het aanrecht en maak een kuiltje in het midden. Voeg 90 milliliter water, knoflook, olijfolie en zout toe.
  • Kneed het mengsel tot een soepel deeg en bestuif het tussendoor met een beetje bloem. Laat het deeg een paar minuten rusten.
  • Ga ondertussen verder met de topping.
  • Bestuif het aanrecht met een royale laag bloem en rol het deeg met een deegroller dun uit. Bestuif de pizzaschep met bloem en plaats de deegbodem hierop.
  • Beleg vervolgens de bodem met het kruidenroomkaasmengel, asperges, ham, zeekraal, roze peper en de sweet drops.
  • Plaats de flammkuchen op de voorverwarmde pizzasteen en bak in 3 minuten goudbruin en knapperig.

Topping

  • Pel en snijd de ui in flinterdunne ringen.
  • Plaats de plakken serranoham voorzichtig op de voorverwarmde pizzasteen en bak in 3-4 minuten krokant. Haal de ham met de pizzaschep van de steen af.
  • Breng een pan met water aan de kook en blancheer de groene aspergetips 2 minuten. Giet de aspergetips af in een vergiet en spoel ze na met koud water tot ze volledig zijn afgekoeld.
  • Meng de crème fraîche met de kruidenroomkaas en roer goed door.
  • Ga verder met het beleggen van de bodem.

Afwerken/decoratie

  • Decoreer de flammkuchen met een scheutje olijfolie.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.