Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een tulbandvorm in en bestuif met paneermeel.
Tulband
- Zet de pruimen op met water, breng het aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes stoven.
- Giet het water af en prak de pruimen fijn.
- Zeef in een kom bloem, baksoda en kruiden samen.
- Meng in een andere kom suiker, eieren, arachideolie en vanille-extract.
- Doe het bloem-kruidenmengsel bij de kom met natte ingrediënten en spatel het erdoorheen.
- Roer dan de melk erdoorheen en daarna de pruimen. Meng tot een egaal beslag.
- Giet het beslag in de tulbandvorm en bak de tulband in circa 55-60 minuten gaar.
- Controleer na de baktijd de gaarheid van de tulband door met een satéprikker in het midden de prikken. Als de satéprikker er schoon uitkomt, is de tulband gaar.
- Haal de tulband uit de oven, laat nog 10-15 minuten in de bakvorm zitten en stort de tulband op een rooster om verder af te koelen.
Icing en afwerking
- Breng in een steelpannetje boter, basterdsuiker, vanille-extract en slagroom op matig vuur al roerende aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en laat het 5-10 minuten afkoelen.
- Roer het lauwwarme mengsel even door en voeg al roerende geleidelijk poedersuiker toe tot een dikke icing ontstaat.
- Bestuif de afkoelde tulband met poedersuiker en giet de icing erover.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.