Voorbereiding
- Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Leg een abrahamvorm klaar of maak een sjabloon van karton of bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
Deeg I
- Zeef de bloem boven een mengkom en voeg basterdsuiker, bakpoeder en zout toe.
- Rasp de schil van de citroen en kneed dit samen met de boter door het bloemmengsel.
- Voeg als laatste het ei toe en kneed tot een soepel deeg.
- Laat rusten in de koelkast.
Frangipane
- Maak amandelspijs door de amandelen fijn te hakken in een keukenmachine. Voeg de suiker en rasp van de citroen toe en blijf mixen tot een stevige spijs.
- Klop de boter luchtig.
- Voeg de spijs toe aan de boter en klop door elkaar.
- Voeg eieren, bloem en likeur toe en klop tot een soepele frangipane.
- Doe in een spuitzak en laat rusten in de koelkast.
Deeg II
- Haal het deeg uit de koeling en verdeel in twee delen.
- Rol een deegbal uit, snijd de Abrahamvorm er uit en leg op de bakplaat.
- Spuit de frangipanevulling op het deeg, laat de randen vrij.
- Rol de tweede deegbal uit en leg deze over de vulling. Druk de randen goed aan en snijd overtollig deeg netjes af.
- Bak de Abraham in 20 tot 25 minuten goudbruin.
- Laat afkoelen op een rooster.
Marsepein
- Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg de suiker toe en blijf mixen.
- Voeg vervolgens het ei toe en meng het geheel tot een soepel marsepein. Voeg indien nodig wat water toe.
- Laat rusten tot gebruik.
Royal Icing
- Klop de eiwitten licht op.
- Voeg het citroensap toe en meng goed door. Klop vervolgens voorzichtig de poedersuiker door de eiwitten tot een mooie icing.
- Breng de icing indien gewenst op kleur met kleurstof.
Decoreren
- Zodra de Abraham afgekoeld is, decoreer de koek met marsepein en icing.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.