Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Foodprocessor
- Handmixer
- 2 taartvormen 17,5 centimeter
- Taartvorm 15 centimeter + 10 centimeter hoog
- Taartkarton 15 centimeter
- Kom
- Zeef
- Taartschraper
- Taartrooster
- Garde
- 4 spuitzakken
- 4 spuitmondjes
- Glaceermes met knik klein
- Glaceermes met knik groot
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Opa’s biscuit
- Klop de eieren in een mengkom met suiker, citroenrasp en een snuf zout tot een luchtig geheel.
- Zeef bloem boven de kom en spatel luchtig door het eiermengsel heen.
- Vet de taartvormen in met een beetje boter of bakspray en verdeel het beslag over de vormen.
- Plaats de vormen in de voorverwarmde oven en bak in 20-30 minuten goudbruin en gaar.
Opa’s roodfruit bavarois
- Ris de blaadjes munt van de takjes en hak fijn.
- Week de blaadjes gelatine in een bakje met water.
- Pureer het rode fruit in een maatbeker met een staafmixer en haal de puree vervolgens door de zeef.
- Verhit in een steelpan een derde van de fruitpuree met champagne en een scheutje crème de cassis.
- Haal de pan van het vuur, voeg gelatine toe en laat oplossen.
- Klop vervolgend slagroom met suiker in een kom lobbig.
- Meng het fruitmengsel, als deze afgekoeld is, met slagroom en voeg verse munt toe.
- Plaats de bavarois tot gebruik in de koelkast.
Roodfruit gelei
- Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
- Pureer vervolgens het fruit.
- Zeef de puree en verwarm in een steelpan met suiker en citroenrasp.
- Haal de pan van het vuur, voeg gelatine toe en laat oplossen.
- Plaats tot gebruik in de koelkast.
Champagne trempeersiroop
- Breng een pan met champagne, 30 milliliter water en optioneel 25 gram suiker aan de kook en laat inkoken.
Champagne meringue botercrème
- Verwarm in een kom eiwit en poedersuiker au bain-marie.
- Klop vervolgens in de keukenmachine 10-12 minuten koud en stijf.
- Voeg beetje bij beetje de boter toe, eventueel een klein scheutje van de trempeersiroop en volg met vanille extract.
- Schep een klein beetje botercrème in een aparte kom en breng dit op kleur met een paar druppels van de roze kleurstof.
Afwerken/decoratie
- Snijd de biscuits over de lengte doormidden.
- Plaats een plak biscuit op het taartkarton en besprenkel met de trempeersiroop. Volg met een laagje gelei, een laag bavarois en dek af met een laag biscuit.
- Bouw op deze manier een taart van 3 lagen en smeer af met de botercrème.
- Spuit met een bladmondje rozen van de roze botercrème ter decoratie.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.