E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Liever dan liefde

Een sierlijk taartje dat je minstens net zo lief hebt als je grootste lief! Extra lekker door een vulling van rood fruit en champagne.

Kim G (2018)

Recept van
Kim G (2018)

(12) reviews

Ingrediënten

Opa’s biscuit

  • 110 gram patentbloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 4 eiwitten
  • 6 eidooiers
  • 1 citroen (biologisch)
  • snufje zout

Opa’s roodfruit bavarois

  • 25 gram suiker
  • 250 milliliter slagroom
  • 7.5 gram bladgelatine
  • 250 gram rood fruit
  • 3 takjes verse munt
  • 75 milliliter champagne
  • 30 milliliter crème de cassis

Roodfruit gelei

  • 60 gram suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 citroen (rasp)
  • 250 gram rood fruit

Champagne trempeersiroop

  • 100 milliliter champagne

Champagne meringue botercrème

  • 350 gram poedersuiker
  • 400 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 4 eiwitten
  • 2 theelepels vanille-extract
  • roze kleurstof

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Foodprocessor
  • Handmixer
  • 2 taartvormen 17,5 centimeter
  • Taartvorm 15 centimeter + 10 centimeter hoog
  • Taartkarton 15 centimeter
  • Kom
  • Zeef
  • Taartschraper
  • Taartrooster
  • Garde
  • 4 spuitzakken
  • 4 spuitmondjes
  • Glaceermes met knik klein
  • Glaceermes met knik groot

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Opa’s biscuit

  • Klop de eieren in een mengkom met suiker, citroenrasp en een snuf zout tot een luchtig geheel.
  • Zeef bloem boven de kom en spatel luchtig door het eiermengsel heen.
  • Vet de taartvormen in met een beetje boter of bakspray en verdeel het beslag over de vormen.
  • Plaats de vormen in de voorverwarmde oven en bak in 20-30 minuten goudbruin en gaar.

Opa’s roodfruit bavarois

  • Ris de blaadjes munt van de takjes en hak fijn.
  • Week de blaadjes gelatine in een bakje met water.
  • Pureer het rode fruit in een maatbeker met een staafmixer en haal de puree vervolgens door de zeef.
  • Verhit in een steelpan een derde van de fruitpuree met champagne en een scheutje crème de cassis.
  • Haal de pan van het vuur, voeg gelatine toe en laat oplossen.
  • Klop vervolgend slagroom met suiker in een kom lobbig.
  • Meng het fruitmengsel, als deze afgekoeld is, met slagroom en voeg verse munt toe.
  • Plaats de bavarois tot gebruik in de koelkast.

Roodfruit gelei

  • Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water.
  • Pureer vervolgens het fruit.
  • Zeef de puree en verwarm in een steelpan met suiker en citroenrasp.
  • Haal de pan van het vuur, voeg gelatine toe en laat oplossen.
  • Plaats tot gebruik in de koelkast.

Champagne trempeersiroop

  • Breng een pan met champagne, 30 milliliter water en optioneel 25 gram suiker aan de kook en laat inkoken.

Champagne meringue botercrème

  • Verwarm in een kom eiwit en poedersuiker au bain-marie.
  • Klop vervolgens in de keukenmachine 10-12 minuten koud en stijf.
  • Voeg beetje bij beetje de boter toe, eventueel een klein scheutje van de trempeersiroop en volg met vanille extract.
  • Schep een klein beetje botercrème in een aparte kom en breng dit op kleur met een paar druppels van de roze kleurstof.

Afwerken/decoratie

  • Snijd de biscuits over de lengte doormidden.
  • Plaats een plak biscuit op het taartkarton en besprenkel met de trempeersiroop. Volg met een laagje gelei, een laag bavarois en dek af met een laag biscuit.
  • Bouw op deze manier een taart van 3 lagen en smeer af met de botercrème.
  • Spuit met een bladmondje rozen van de roze botercrème ter decoratie.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.