Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- 2 halve bolvormige bakvormen van ø 16 centimeter
- Antislipmatje
- Boetseergereedschap
- Garde
- Handmixer
- Rasp
- Taartzaag
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
- Vet de bakvormen goed in.
Citroencake
- Zeef de bloem, zout en bakpoeder en zet aan de kant.
- Klop de boter, crisco en suiker luchtig.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
- Voeg het bloemmengsel en de melk om en om in delen toe. Begin en eindig met de bloem.
- Verdeel de massa over 2 kommen.
- Kleur 1 beslag lichtpaars met de blauwe kleurstof en 1 beslag geel.
- Welke kleur moet je maken per kom?
- Stort elk beslag in een aparte bakvorm.
- Bak de cakes in ongeveer 40 minuten gaar.
- Laat afkoelen en snijd in 3 gelijke plakken.
- Trempeer met de afgekoelde siroop.
Trempeersiroop
- Breng alle ingrediënten aan de kook.
- Laat even doorkoken tot de suiker is opgelost.
- Haal van het vuur en laat afkoelen.
Blauwe bessenjam
- Breng de bessen aan de kook.
- Voeg de geleisuiker en het citroensap toe.
- Laat even doorkoken tot de bessen zacht zijn.
- Haal van het vuur en laat afkoelen.
Vulling
- Breng de melk met de maïzena al roerend met een garde aan de kook.
- Blijf verwarmen en doorroeren tot het mengsel begint in te dikken.
- Laat afkoelen.
- Klop de boter en roomkaas luchtig.
- Voeg geleidelijk de gezeefde poedersuiker toe.
- Voeg het citroen extract en de rasp toe en klop goed door.
- Voeg ook het melkpapje toe.
- Klop door tot een stevige en luchtige creme.
Botercrème
- Klop de crisco luchtig en voeg langzaam de poedersuiker toe.
- Voeg de vanille en de slagroom toe en klop door tot een luchtig beslag.
Opbouw
- Stapel de biscuits om en om op,
- Begin met een geel biscuit.
- Verdeel daarover een laag blauwe bessenjam.
- Leg er een blauw biscuit op en verdeel daarover een laag vulling.
- Herhaal bovenstaande stappen tot je taart een halve bolvorm heeft.
- Laat de taart 30 minuten opstijven in de koeling.
- Haal uit de koeling en smeer de taart af met de botercrème.
- Rol een deel van de gele fondant uit.
- Bekleed hiermee de buitenkant van de taart. Maak een puntje bovenop zodat het de vorm van een halve citroen krijgt.
- Druk met een antislipmatje de structuur van citroenschil in het fondant.
- Kleur het witte fondant lichtgeel door het te mengen met een beetje gele fondant.
- Rol het uit tot een dunne plak en snijd er een cirkel van ø 16 centimeter uit.
- Rol ook de rest van de gele fondant uit en snijd daar een cirkel van ongeveer ø 14 centimeter uit.
- Leg de gele fondant op de witte fondant en snijd er driehoeken uit als de partjes van een citroen.
- Maak met boetseergereedschap de structuur van de binnenkant van een citroen.
- Druk de fondantplakken met de partjes onderop tegen de onderkant van de taart.
- Breng met een kwastje nog wat groen poeder hier en daar op de taart aan.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.