Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Zeef
- Spuitzakken
- Bakplaat
- Bakpapier
- 10 Bakringen van ø 6 centimeter
- Siliconen bolvorm van ø 6 centimeter
- Siliconen kleine hartvorm
- 10 Gouden kartonnetjes rond
- Thermometer
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Vet de bakringen in.
- Week de gelatine in koud water.
Banketbakkersroom
- Verwarm ⅘ van de melk met de suiker, vanillesuiker en het leeg geschraapte vanillestokje in een pan.
- Meng de rest van de melk met de custardpoeder.
- Giet een deel van de warme melk bij het custardpapje en roer door met een garde.
- Giet terug in de pan en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Kook voor zo’n 2 minuten.
- Stort de banketbakkersroom op een plaat en dek af met plasticfolie.
- Laat afkoelen.
- Mix nog even door en doe in een spuitzak.
Sloffenbodem
- Meng de kristalsuiker, lichtbruine basterdsuiker, roomboter, zout, citroenrasp en ei.
- Voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe en meng tot een glad deeg.
- Rol uit tot 5 millimeter dikte en steek deegjes van ø 6 centimeter uit.
- Leg de deegjes op de bakplaat met bakpapier en zet de bakringen er omheen.
- Verdeel de banketbakkersroom over de deegjes, houd zo’n 3 millimeter afstand tot de rand.
- Bak de sloffenbodems af in 20 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Verwijder de bakringen en laat afkoelen op een rooster.
Frambozengelei
- Mix de kristalsuiker en de maïzena.
- Voeg de frambozen toe.
- Breng aan de kook en laat 1-2 minuten koken.
- Voeg de gelatine toe en roer door tot het is opgelost.
- Haal het mengsel door een zeef en doe in een spuitzak.
- Vul de hartvormpjes met de gelei en zet in de vriezer tot gebruik.
Mango bavarois
- Klop slagroom en suiker lobbig.
- Verwarm de mangopuree in een pannetje tot 30 graden en laat de gelatine erin oplossen.
- Spatel een derde deel van de slagroom door de mangopuree.
- Roer met een garde door en spatel de rest van de slagroom erdoor.
- Schenk de bavarois in een spuitzak.
- Vul de bolgebakjes met de bavarois.
- Haal de bevroren frambozengelei uit de vormpjes.
- Druk in elk bolletje ondersteboven een frambozengelei hartje, zodat je een hartvorm ziet als je het gebakje doorsnijdt.
- Laat opstijven in de vriezer.
Glazuur
- Meng de slagroom met het water, de glucose en de afdekgelei in een steelpan en breng aan de kook.
- Doe de chocolade en gelatine in een hittebestendige mengkom.
- Giet het warme slagroom-mengsel er overheen.
- Voeg de gele kleurstof toe en meng goed.
- Laat afkoelen tot ongeveer 32 graden.
Opbouw
- Haal de bevroren mango bavarois uit de vorm.
- Dip de halve bollen ondersteboven in de gelei.
- Zet elk bolletje op een sloffenbodem.
- Decoreer met een framboos.
- Zet elk gebakje op een gouden kartonnetje.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.