E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Russische honingtaart, vanille aardbeientaart en Napoleon cake

Deze bruidstaart is gemaakt van drie verschillende soorten taart. Een Russische honingtaart, vanille aardbeientaart met Zwitserse room en een Napoleon; een bladerdeegtaartje met Zwitserse room en frambozenjam. Het geheel is afgewerkt met gele marmer botercrème en een isomalt versiering.

Zeinab

Recept van
Zeinab

Taart
(26) reviews

Ingrediënten

Medovik

  • 230 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloemenhoning
  • 4 theelepels baksoda 
  • 800 gram tarwebloem

Frambozenjam

  • 200 gram frambozen 
  • 80 gram geleisuiker speciaal

Zwitserse room

  • 1,5 liter melk 
  • 260 gram kristalsuiker 
  • 40 gram vanillesuiker
  • 2 vanillestokjes 
  • 150 gram custardpoeder
  • 750 milliliter slagroom

Roomkaas melk crème

  • 200 gram crème fraîche
  • 1 blikje gecondenseerde melk 
  • 200 gram roomkaas
  • 300 gram slagroom 
  • 30 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels vanille aroma

Vanille biscuit

  • 15 eieren 
  • 375 gram fijne kristalsuiker 
  • 335 gram tarwebloem
  • 40 gram maïzena 
  • 1/2 theelepel zout 
  • Rasp van 2 citroenen
  • 1 vanillestokje

Trempeersiroop

  • 200 gram kristalsuiker 
  • 200 gram water 
  • 2 eetlepels vanille aroma

Gekarameliseerde hazelnoten

  • 225 gram suiker
  • 52,5 gram eiwit
  • 150 gram witte hazelnoten

Zwitserse meringue botercrème

  • 750 gram eiwit 
  • 1300 gram kristalsuiker
  • 2100 gram ongezouten roomboter 
  • 6 eetlepels vanille aroma

Napoleon

  • 400 gram bladerdeeg
  • 500 gram Zwitserse room (van recept)

Garnering

  • 500 gram aardbeien
  • Gele kleurstof
  • 400 gram isomalt
  • Turquoise kleurstof

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Handmixer
  • Bakmatje
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Zeef
  • Rasp
  • Taartring van ø 15 centimeter
  • Taartring van ø 20 centimeter
  • 2 x bakvorm van ø 22 centimeter
  • Taartkarton van ø 15 centimeter met gat in het midden
  • Taartkarton van ø 20 centimeter met gat in het midden
  • Taartkarton van ø 25 centimeter met gat in het midden
  • Dowels
  • Tule sjabloon 
  • Taartschraper 
  • Vershoudfolie
  • Korstprikker
  • Wasknijpers
  • Deegroller
  • Bakkwast

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210 graden convectie. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier of een bakmatje. 
  • Bekleed de 2 bakvormen van ø 22 centimeter met bakpapier en vet ze in. 

Medovic

  • Smelt de roomboter en suiker in een diepe kookpan.
  • Voeg de eieren, baksoda en honing toe terwijl je continu roert met een garde.
  • Laat voor zo’n 10 minuten koken tot het beslag een mooie karamel kleur krijgt. 
  • Haal van het vuur en roer de gezeefde bloem er in delen met een pollepel of spatel doorheen. 
  • Als het beslag vaster begint te worden, stort je het uit op het aanrecht samen met de overgebleven bloem. 
  • Kneed tot een soepel deeg. Je hoeft niet alle bloem te gebruiken. 
  • Verdeel in stukken, rol uit op een siliconen bakmat en steek plakken uit met de taartring van ø 20 centimeter.
  • Leg op de bakplaat en prik gaatjes in het deeg met de korstprikker. 
  • Bak de plakken af in 3 minuten.
  • Laat afkoelen.

Frambozenjam

  • Kook de frambozen en geleisuiker speciaal voor een paar minuten. 
  • Zeef de jam en giet op een platte schaal. 
  • Dek af met vershoudfolie en laat afkoelen. 

Zwitserse room

  • Verwarm ⅘ van de melk met de suiker, vanillesuiker en het leeg geschraapte vanillestokje in een pan.
  • Meng de rest van de melk met de custardpoeder.
  • Giet een deel van de warme melk bij het custardpapje en roer door met een garde. 
  • Giet terug in de pan en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Kook voor zo’n 2 minuten. 
  • Stort de banketbakkersroom op een plaat en dek af met plasticfolie. 
  • Laat afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf. 
  • Klop de afgekoelde banketbakkersroom los en spatel de slagroom hier voorzichtig doorheen. 
  • Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Roomkaas melkcrème

  • Klop alle ingrediënten tot een gladde lobbige crème. 

Vanille biscuit

  • Verwarm de oven op 165 graden convectie.
  • Splits de eieren. 
  • Klop de eiwitten schuimig in een staande mixer.
  • Voeg geleidelijk de suiker, zout en de geraspte citroen toe.
  • Klop verder tot stijve pieken. 
  • Zet de mixer wat zachter en voeg de eigelen geleidelijk toe.
  • Zet de mixer uit zodra ze zijn opgenomen. 
  • Spatel de gezeefde bloem, maïzena en gemalen kardemom door het beslag. Meng tot alle bloem is opgenomen. 
  • Verdeel het beslag over de bakvormen van ø 22 centimeter.
  • Bak de biscuits gaar in 25-30 minuten. 

Trempeersiroop

  • Kook de suiker met het water tot de suiker is opgelost. 
  • Voeg de vanille aroma toe en laat afkoelen.

Gekarameliseerde hazelnoten

  • Maal de hazelnoten grof. 
  • Roer de suiker en het eiwit erdoor. 
  • Stort op een bakplaat en bak in 15 minuten af op 160 graden. 
  • Laat afkoelen. 
  • Maal nogmaals grof. 

Zwitserse meringue botercrème

  • Verwarm de eiwitten met de suiker au bain-marie tot 70 graden.
  • Haal van de warmtebron en klop het mengsel stijf met de mixer. 
  • Voeg de roomboter blokje voor blokje toe. 
  • Voeg de vanille aroma toe en mix tot een gladde crème. 
  • Schep een deel apart dat je wit houdt. 
  • Kleur de rest met gele kleurstof tot een geel marmer effect. Spatel niet te lang!

Opbouw Napoleon

  • Verwarm de oven op 180 graden hetelucht. 
  • Rol het bladerdeeg dun uit en snijd in 7 cirkels van ø 15 centimeter.
  • Prik gaatjes in het deeg met een korstprikker.
  • Bak de plakken bladerdeeg af voor ongeveer 20 minuten.
  • Leg een plak bladerdeeg op een taartkarton van ø 15 centimeter. 
  • Verdeel daarop een laag Zwitserse room, bladerdeeg, Zwitserse room, bladerdeeg en jam. 
  • Herhaal en eindig met een plak bladerdeeg. 
  • Smeer de taart af met gele marmeren botercrème. 
  • Zet koel tot je gaat opbouwen. 

Opbouw Vanille aardbeientaart

  • Bouw de taart op, op het grootste taartkarton. 
  • Steek een lange dowel in het midden door het gat. 
  • Snijd de biscuits doormidden. 
  • Trempeer elke laag met siroop. 
  • Snijd de aardbeien in plakjes.
  • Spuit op elke laag een dijkje van botercrème. 
  • Vul het midden met Zwitserse room, gekarameliseerde hazelnoten en aardbeien. 
  • Smeer de taart af met gele marmeren botercrème.
  • Zet koel tot je gaat opbouwen. 

Opbouw Medovik

  • Bestrijk elke plak medovik met een dunne laag roomkaas melkcrème. 
  • Stapel alle plakken op elkaar. 
  • Smeer de taart af met witte botercrème. 
  • Plaats het tule sjabloon op de taart en smeer het in met gele botercrème.
  • Spuit goud. 
  • Herhaal voor de andere kant van de taart.
  • Haal het sjabloon voorzichtig van de taart. 
  • Zet koel tot je gaat opbouwen. 

Isomalt decoratie

  • Verwarm de oven op 135 graden. 
  • Smelt de isomalt tot 170 graden. 
  • Laat de isomalt 15 minuten in de oven staan, zodat de isomalt helemaal helder wordt.
  • Roer de turquoise kleurstof er doorheen. 
  • Leg een siliconen bakmat over een glas, vouw het dicht met wasknijpers. 
  • Giet de isomalt hier overheen. 
  • Laat hard worden en verwijder voorzichtig van de bakmat. 

Opbouw

  • Steek de dowels in de grootste taarten voor stevigheid. 
  • Plaats de medovik op de vanille biscuit. 
  • Plaats de napoleon op de medovik. 
  • Zet de isomalt decoratie bovenop de taart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.