Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Handmixer
- Bakmatje
- Bakpapier
- Bakplaat
- Zeef
- Rasp
- Taartring van ø 15 centimeter
- Taartring van ø 20 centimeter
- 2 x bakvorm van ø 22 centimeter
- Taartkarton van ø 15 centimeter met gat in het midden
- Taartkarton van ø 20 centimeter met gat in het midden
- Taartkarton van ø 25 centimeter met gat in het midden
- Dowels
- Tule sjabloon
- Taartschraper
- Vershoudfolie
- Korstprikker
- Wasknijpers
- Deegroller
- Bakkwast
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 210 graden convectie.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier of een bakmatje.
- Bekleed de 2 bakvormen van ø 22 centimeter met bakpapier en vet ze in.
Medovic
- Smelt de roomboter en suiker in een diepe kookpan.
- Voeg de eieren, baksoda en honing toe terwijl je continu roert met een garde.
- Laat voor zo’n 10 minuten koken tot het beslag een mooie karamel kleur krijgt.
- Haal van het vuur en roer de gezeefde bloem er in delen met een pollepel of spatel doorheen.
- Als het beslag vaster begint te worden, stort je het uit op het aanrecht samen met de overgebleven bloem.
- Kneed tot een soepel deeg. Je hoeft niet alle bloem te gebruiken.
- Verdeel in stukken, rol uit op een siliconen bakmat en steek plakken uit met de taartring van ø 20 centimeter.
- Leg op de bakplaat en prik gaatjes in het deeg met de korstprikker.
- Bak de plakken af in 3 minuten.
- Laat afkoelen.
Frambozenjam
- Kook de frambozen en geleisuiker speciaal voor een paar minuten.
- Zeef de jam en giet op een platte schaal.
- Dek af met vershoudfolie en laat afkoelen.
Zwitserse room
- Verwarm ⅘ van de melk met de suiker, vanillesuiker en het leeg geschraapte vanillestokje in een pan.
- Meng de rest van de melk met de custardpoeder.
- Giet een deel van de warme melk bij het custardpapje en roer door met een garde.
- Giet terug in de pan en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Kook voor zo’n 2 minuten.
- Stort de banketbakkersroom op een plaat en dek af met plasticfolie.
- Laat afkoelen.
- Klop de slagroom stijf.
- Klop de afgekoelde banketbakkersroom los en spatel de slagroom hier voorzichtig doorheen.
- Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Roomkaas melkcrème
- Klop alle ingrediënten tot een gladde lobbige crème.
Vanille biscuit
- Verwarm de oven op 165 graden convectie.
- Splits de eieren.
- Klop de eiwitten schuimig in een staande mixer.
- Voeg geleidelijk de suiker, zout en de geraspte citroen toe.
- Klop verder tot stijve pieken.
- Zet de mixer wat zachter en voeg de eigelen geleidelijk toe.
- Zet de mixer uit zodra ze zijn opgenomen.
- Spatel de gezeefde bloem, maïzena en gemalen kardemom door het beslag. Meng tot alle bloem is opgenomen.
- Verdeel het beslag over de bakvormen van ø 22 centimeter.
- Bak de biscuits gaar in 25-30 minuten.
Trempeersiroop
- Kook de suiker met het water tot de suiker is opgelost.
- Voeg de vanille aroma toe en laat afkoelen.
Gekarameliseerde hazelnoten
- Maal de hazelnoten grof.
- Roer de suiker en het eiwit erdoor.
- Stort op een bakplaat en bak in 15 minuten af op 160 graden.
- Laat afkoelen.
- Maal nogmaals grof.
Zwitserse meringue botercrème
- Verwarm de eiwitten met de suiker au bain-marie tot 70 graden.
- Haal van de warmtebron en klop het mengsel stijf met de mixer.
- Voeg de roomboter blokje voor blokje toe.
- Voeg de vanille aroma toe en mix tot een gladde crème.
- Schep een deel apart dat je wit houdt.
- Kleur de rest met gele kleurstof tot een geel marmer effect. Spatel niet te lang!
Opbouw Napoleon
- Verwarm de oven op 180 graden hetelucht.
- Rol het bladerdeeg dun uit en snijd in 7 cirkels van ø 15 centimeter.
- Prik gaatjes in het deeg met een korstprikker.
- Bak de plakken bladerdeeg af voor ongeveer 20 minuten.
- Leg een plak bladerdeeg op een taartkarton van ø 15 centimeter.
- Verdeel daarop een laag Zwitserse room, bladerdeeg, Zwitserse room, bladerdeeg en jam.
- Herhaal en eindig met een plak bladerdeeg.
- Smeer de taart af met gele marmeren botercrème.
- Zet koel tot je gaat opbouwen.
Opbouw Vanille aardbeientaart
- Bouw de taart op, op het grootste taartkarton.
- Steek een lange dowel in het midden door het gat.
- Snijd de biscuits doormidden.
- Trempeer elke laag met siroop.
- Snijd de aardbeien in plakjes.
- Spuit op elke laag een dijkje van botercrème.
- Vul het midden met Zwitserse room, gekarameliseerde hazelnoten en aardbeien.
- Smeer de taart af met gele marmeren botercrème.
- Zet koel tot je gaat opbouwen.
Opbouw Medovik
- Bestrijk elke plak medovik met een dunne laag roomkaas melkcrème.
- Stapel alle plakken op elkaar.
- Smeer de taart af met witte botercrème.
- Plaats het tule sjabloon op de taart en smeer het in met gele botercrème.
- Spuit goud.
- Herhaal voor de andere kant van de taart.
- Haal het sjabloon voorzichtig van de taart.
- Zet koel tot je gaat opbouwen.
Isomalt decoratie
- Verwarm de oven op 135 graden.
- Smelt de isomalt tot 170 graden.
- Laat de isomalt 15 minuten in de oven staan, zodat de isomalt helemaal helder wordt.
- Roer de turquoise kleurstof er doorheen.
- Leg een siliconen bakmat over een glas, vouw het dicht met wasknijpers.
- Giet de isomalt hier overheen.
- Laat hard worden en verwijder voorzichtig van de bakmat.
Opbouw
- Steek de dowels in de grootste taarten voor stevigheid.
- Plaats de medovik op de vanille biscuit.
- Plaats de napoleon op de medovik.
- Zet de isomalt decoratie bovenop de taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.