Bakgereedschap voor de spiegeltaart
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- Bakpapier
- Taartring van ø 15 centimeter
- Ronde bakvorm van ø 16 centimeter
- Chopper
- Staafmixer
- Spuitzakken
- Suikerthermometer
- Siliconen vorm van ø 20 centimeter
- Taartrek
- Huishoudfolie
- Vriezer
- Zeef
- Rozenblaadjes en goudvlokken
Voorbereiding voor de spiegeltaart
- Week de gelatine in koud water in aparte bakjes.
- Bekleed de ronde bakvorm van ø 16 centimeter met vershoudfolie.
- Maak de spiegel glazuur en de passievrucht gember mousse een dag van tevoren.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Harde bodem
- Meng de roomboter, zout, suiker en amandelmeel.
- Roer het ei en de bloem erdoor, mix tot een mooi geheel.
- Wikkel het deeg in folie en laat opstijven in de koeling.
- Rol het deeg uit tot een ronde plak van 3 millimeter dik en 16 centimeter doorsnede.
- Prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Leg het op de bakplaat met bakpapier.
- Steek met een taartring van ø 15 centimeter een koekbodem voor de spiegeltaart uit.
Amandelcrème
- Meng boter, suiker, bloem en amandelmeel tot een homogene massa.
- Voeg het ei en het vanille extract toe en mix tot een gladde crème.
- Spuit de amandelcrème op de harde bodem.
- Plaats de taatring om de bodem.
- Bak de bodem in ongeveer 25 minuten op 180 graden gaar.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Snijd eventueel de randjes op maat en laat staan.
Chocoladeschil
- Verwarm de cacaoboter tot deze volledig gesmolten is.
- Hak de witte chocolade in stukjes en doe in een hittebestendige kom.
- Giet de warme cacaoboter op in de witte chocolade.
- Zet het mengsel, indien nodig, nog een paar seconden in de magnetron.
- Roer goed door.
- Voeg de kleurstof toe en meng opnieuw.
- Zorg dat de schil 45 graden is als je hem gebruikt.
Spiegel glazuur
- Kook het water, de suiker en de glucosestroop tot 102 graden.
- Hak de chocolade in stukjes en doe in een hoge hittebestendige kom.
- Giet de suikersiroop over de chocolade.
- Laat een paar seconden staan en meng dan voorzichtig.
- Voeg de gecondenseerde melk en vanille pasta toe en meng door.
- Knijp de gelatine uit en voeg het samen met de kleurstof toe.
- Meng goed door met een staafmixer. Houd de mixer laag in de kom om te voorkomen dat er luchtbellen ontstaan.
- Zeef de spiegel en laat een nacht afkoelen voor gebruik.
- Warm voor gebruik op tot 38 graden.
Passievrucht gember marmelade
- Verwarm het water en de citroensap.
- Meng de suiker en de agar-agar.
- Meng het hete vocht erdoor.
- Breng aan de kook en kook gedurende 2 minuten op laag vuur.
- Koel het mengsel terug.
- Meng het gekoelde mengsel nog even met de staafmixer door om het helemaal glad te maken.
- Voeg de passievrucht en de gember toe.
- Giet de marmelade in de ronde bakvorm van ø 16 centimeter en vries het in.
Passievrucht gember mousse
- Verwarm de helft van de room en voeg de chocolade toe.
- Mix goed door.
- Voeg ook de gelatine toe en meng tot een geheel.
- Giet de resterende koude slagroom, passievruchtpuree en gember erbij.
- Meng goed en laat een nacht in de koelkast staan.
- Klop het gekoelde mengsel tot zachte pieken voor gebruik.
Opbouw van de spiegeltaart
- De spiegeltaart wordt ondersteboven opgebouwd.
- Vul de siliconen vorm tot over de helft met de passievrucht gember mousse.
- Druk de bevroren passievrucht gember marmelade er in en druk het naar beneden in de mousse.
- Leg de harde bodem er op met de amandelcrème laag in de mousse.
- Druk goed aan en schraap de overtollige mousse weg.
- Laat de taart tenminste 4 uren in de vorm bevriezen.
- Haal de bevroren taart uit de vorm en plaats hem terug in de vriezer.
- Bekleed een bakplaat met plasticfolie en zet daarop 2 grote bakken. Leg daar een taartrek bovenop.
- Verwarm de chocoladeschil tot 45 graden en de spiegel glazuur tot 38 graden.
- Zet de bevroren taart op het taartrek boven een bakje.
- Glazuur de taart eerst met de chocoladeschil. Laat een paar seconden uitharden.
- Zet de taart boven het tweede bakje en giet de rode spiegel glazuur erover.
- Laat uitharden en bewaar de overgebleven glazuur.
- Laat de spiegeltaart een nacht in de koelkast op temperatuur komen.
- Versier de spiegeltaart met rozenblaadjes, bladgoud en goudvlokken.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.