Bakgereedschap
- Siliconen bakmat
- Bakplaat
- Vul spuitmondje
- Spuitzakken
- Garde
- Bakkwast
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Nougatine
- Rooster de amandelen voor 20 minuten op 150 graden.
- Breng de suiker, water en glucose aan de kook.
- Bedek de pan met een deksel voor 5 minuten.
- Zet daarna het vuur zachter en kook tot de karamel amberkleurig is.
- Haal van het vuur en meng de warme amandelen erdoor.
- Voeg de boter toe en roer goed door tot een geheel.
- Giet de massa op een siliconenmat en kneed met behulp van de mat door tot het mengsel ongeveer 35 graden is.
- Rol de nougatine uit tot 4 centimeter dik.
- Snijd de volgende vormen uit: 3x ring van ø 16 centimeter, 1x hartvorm en 3x driehoeken.
- Warm de nougatine op in de oven als hij hard is geworden.
- Laat goed afkoelen voordat je ze aan elkaar gaat plakken.
Soezenbeslag
- Breng de boter, melk en water samen aan de kook.
- Zet het vuur laag en meng de bloem erdoor.
- Laat het mengsel al roerend circa 5 minuten garen op laag vuur.
- Meng de eieren 1 voor 1 stevig door het beslag.
- Schep het beslag in een spuitzak.
- Spuit mooie soezen op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de soezen in circa 20 minuten gaar.
Banketbakkersroom
- Meng een scheutje melk met de eidooiers, klop goed door.
- Voeg de helft van de suiker en de custardpoeder toe en meng opnieuw goed.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
- Breng de overige melk met het vanillestokje en -merg aan de kook.
- Verwijder het vanillestokje als de melk kookt.
- Giet al roerend de helft van de hete melk bij de eidooiers en roer goed door.
- Giet alles terug in de pan en breng al roerend aan de kook.
- Het mengsel zal gaan binden en dikker worden. Blijf de hele tijd roeren. Laat het mengsel 1 tot 2 minuten zachtjes doorkoken.
- Giet de banketbakkersroom in een schaal en dek deze af met plasticfolie direct op de room.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Roer de room door voor gebruik en doe in een spuitzak met een vul spuitmondje.
Karamel
- Verwarm de suiker, water en glucose tot een mooie karamel.
Opbouw
- Vul de soezen met banketbakkersroom.
- Dip ze in de karamel.
- Besprenkel enkele soezen met kandijsuiker.
- Begin met een ronde schijf nougatine.
- Verdeel daarop, op de zijkant, een ring soezen.
- Leg daarop weer een ronde nougatine.
- Herhaal met de soezen en een schijf nougatine.
- Plak alles met een beetje karamel aan elkaar.
- Verdeel op de laatste schijf een rand driehoekjes nougatine.
- Zet daarachter in het midden het grote hart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.