Bakgereedschap
- Ovale uitsteker van ø 12 centimeter
- Bakplaat
- Bakpapier
- Marmeren steen
- Spatel
- Spuitzak
- Handmixer
- Chocolade transfer sheet goud
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Soezenbeslag
- Breng de boter, melk en water samen aan de kook.
- Zet het vuur laag en meng de bloem erdoor.
- Laat het mengsel al roerend circa 5 minuten garen op laag vuur.
- Meng 6 van de eieren 1 voor 1 stevig door het beslag.
- Klop het laatste ei los en voeg het beetje bij beetje toe tot je beslag de goede consistentie heeft.
- Schep het beslag in een spuitzak.
- Spuit lange éclairs met een ronde, dikke bovenkant op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Draai de oventemperatuur terug naar 170 graden.
- Bak de soezen in circa 20 minuten gaar.
Vulling
- Klop de slagroom met de suiker stijf.
- Spatel het advocaat voorzichtig door de slagroom.
- Doe de vulling in een spuitzak.
Garnering
- Smelt de pure chocolade au bain-marie.
- Tempereer de chocolade op de marmeren steen.
- Strijk de chocolade uit over de chocolade transfer sheet.
- Laat een beetje uitharden en steek er 8 ovale vormpjes uit.
Opbouw
- Maak met een mes 2 kleine gaatjes onder in de eclairs.
- Spuit de eclairs vol met de advocaat slagroom.
- Leg de chocoladeschildjes op de eclairs.
- Decoreer met gedroogde viooltjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.