Bakbenodigdheden
- Foodprocessor
- Staande mixer met toebehoren
- Zeef
- Spuitzakken
- Ronde spuitmondjes van ø 0,5 centimeter
- Bakplaat
- Bakmatje(s) met macaron sjabloon
- Satéprikker
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 140 graden hetelucht.
- Bekleed de bakplaat met het macaron bakmatje.
Macarons
- Klop de eiwitten schuimig en voeg straalsgewijs de kristalsuiker toe.
- Klop tot stijve pieken.
- Voeg gele kleurstof toe.
- Maal het amandelmeel met de poedersuiker fijn tot een broyage.
- Zeef de broyage en spatel in delen door de meringue.
- Het beslag is goed als het in een v-vorm van je spatel valt.
- Doe het beslag in een spuitzak met spuitmondje.
- Spuit macarons op het bakmatje op de bakplaat.
- Tik een aantal keer tegen de onderkant van de bakplaat zodat eventuele luchtbelletjes verdwijnen.
- Prik belletjes aan het oppervlak van de macarons kapot met een satéprikker.
- Laat het beslag even drogen.
- Bak de macarons voor 9 minuten.
- Draai de bakplaat om en bak wederom voor 9 minuten.
- Laat afkoelen op de bakplaat.
Passievrucht ganache
- Verwarm de bevroren passievrucht en slagroom in een steelpannetje.
- Giet over de witte chocolade.
- Voeg vanille aroma toe.
- Meng tot een gladde ganache.
- Dek af met vershoudfolie en laat afkoelen.
Vullen
- Maak paren van de macarons.
- Doe de ganache in een spuitzak met spuitmondje en vul de macarons.
Tip: De macarons zijn het lekkerst als je ze in een luchtdichte doos in de koelkast bewaart voor 24-48 uur, voordat je ze opeet.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.